Здравко Пиринлиев е многогодишен трейдър на финансовите пазари и инвестиционен

...
Здравко Пиринлиев е многогодишен трейдър на финансовите пазари и инвестиционен
Коментари Харесай

Пиринлиев: Възможна е рецесия в САЩ, но не мисля, че ще се задържи дълго | Е-кономика, 22.11.2022

Здравко Пиринлиев е дълголетен трейдър на финансовите пазари и капиталов анализатор в BenchMark. Най-важният фактор за триумф, съгласно него, е съответното ръководство на риска. Освен трейдърската си активност, Здравко Пиринлиев е преподавател и водещ в образования за начинаещи вложители.

 

“Този месец видяхме по какъв начин показателят на потребителските цени в Съединени американски щати, излезе с 0.3 % под това, което чакаха икономистите. Еуфорията на пазарите, разбираемо, беше много сериозна. NASDAQ направи повишаване с над седем %, S&P затвори дневния бар с повишаване от над пет %, еврото и златото също реагираха. ” - това разяснява капиталовият анализатор в BenchMark Здравко Пиринлиев

 

Според госта, пикът на инфлацията в Съединени американски щати е бил през юли, а в този момент се следи един низходящ тренд. Пиринлиев прибавя, че лихвеният % е към този момент задоволително висок и може да считаме, че този тренд на закъснение на инфлацията ще се задържи.

 

Относно това дали можем да чакаме понижение на лихвените проценти с отслабването на инфлацията, Пиринлиев споделя:

 

“Трябва да знаем, че Федералният запас е такава институция, която може за два месеца да промени на 180 градуса своята парична политика. Така че изцяло допустимо е да забележим внезапна смяна от това което прави Фед сега. ”

 

Според госта обаче, относителната независимост и убеденост на ФЕД за нападателно покачване на лихвите идва от данните за трудовия пазар в Съединени американски щати, които макар политиката на ФЕД са останали положителни.

 

“В първия миг в който забележим пропукване на трудовия пазар, което е мощно евентуално поради високите лихвени проценти, то тогава няма да е учудващо в случай че при започване на идната година Федералният запас промени политиката си. “

 

Според госта вложителите към този момент са привикнали с мисълта за негативен растеж на стопанската система и няма д аима съществени разпродажби на пазарите в случай че Съединени американски щати влязат в криза. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР