Здравето на Алексей Навални в затвора е сериозно влошено, казват

...
Здравето на Алексей Навални в затвора е сериозно влошено, казват
Коментари Харесай

Западът се притесни сериозно за здравето и живота на Алексей Навални

" Здравето на Алексей Навални в пандиза е съществено влошено, споделят лекарите му ", гласи заглавието на в. " Ню Йорк таймс ".

Личните лекари на лежащия в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални през уикенда внезапно усилиха предизвестията си за здравето му, което се утежнява поради гладна стачка, остатъчни последствия от опит за отравяне с химическо оръжие и, по думите им, неприятното отношение към него в пандиза, написа изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Навални е лекуван единствено от държавни лекари и в този момент е под риск да почине всеки миг от бъбречно и сърдечно заболяване, сподели персоналният му доктор доктор Ярослав Ашихмин.

След известията за влошаващото се здраве на Навални, негови последователи оповестиха, че ще излязат на махленски митинг в опит да убедят управляващите да дадат на самостоятелни лекари достъп до Навални, който е основният политически конкурент на президента Путин, и да привлекат внимание върху ситуацията с неприятните условия в пандиза за здравето на 44-годишния Навални, който заяви, че изпитва мощни болки в гърба и изтръпване на ръцете и краката.

Лекари в пандиза са открили разбъркване на гръбначни дискове, а кръвни проби са разкрили признаци на допустима бъбречна непълнота. Активистът е в гладна стачка от близо три седмици в символ на митинг против изискванията на лекуването му в пандиза, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

" Дъщерята на Навални моли да се даде лекарска помощ на държания в пандиза критик на Кремъл при растящи опасения за здравето му ", е заглавието на в. " Вашингтон пост ".

Навални е в 20-и ден гладна стачка в съветски затвор. 20-годишната му щерка Дария Навална е студентка в Станфордския университет в Калифорния.

Прессекретарят на Навални Кира Ярмиш туитна, че Навални умира, а няколко лекари обявиха, че той всеки миг може да получи сърдечен припадък. Ярмиш съобщи, че на Навални остават броени дни живот. Вчера екипът на Навални разгласи нови митинги в съветски градове в сряда вечерта, отбелязва " Вашингтон пост ".

" Съюзници на Навални приканват за всеобщи митинги в Русия, с цел да се избави животът му ", е заглавието на в. " Гардиън ".

Съюзници на Алексей Навални приканиха поддръжниците му да провеждат всеобщи митинги в сряда в градове из Русия след тъмно предизвестие, че държаният в затвор критик на Кремъл и опозиционен водач е с рисково влошено здраве и може да почине всеки миг, написа английският вестник.

Хора от екипа на Навални обявиха, че ситуацията към този момент е толкоз обезверено, че няма време за губене. По-рано те бяха споделили, че уличните митинги ще се възобновят щом съберат 500 000 подписа в тяхна поддръжка. В момента не им доближават към 50 000 подписа.

Във видео в канала на Навални в ЮТюб заместниците му Леонид Волков и Иван Жданов обявиха, че здравето на Навални толкоз се е влошило, че всеобщи публични прояви са единственият метод да бъде избавен. Волков прикани жителите да се съберат по площади из цялата страна в сряда в 19 ч. локално време.

Този апел основава опълчване сред поддръжниците на Навални и Владимир Путин, който по същото време ще произнася годишната си тирада за положението на съюза. През януари Кремъл употребява груба мощ, с цел да разпръсне улични митинги в поддръжка на Навални и хиляди души бяха задържани, отбелязва вестникът.

Личният доктор на Навални Анастасия Василева и други трима лекари, измежду които кардиологът Ярослав Ашихмин, желаеха от управлението на пандиза да им даде неотложно достъп до Навални.

" Пациентът ни може да почине всеки миг ", написа Ашихмин във Facebook в събота, като посочи, че Навални има високи нива на калий в кръвта и би трябвало неотложно да бъде трансфериран в интензивно поделение. " Всеки миг може да настъпи съдбовна аритмия ", написа той.

При нива на калий в кръвта над 6 милимола на литър нормално се постанова неотложно лекуване. При Навални те са на 7,1, споделиха лекарите. " Това значи нарушена функционалност на бъбреците и също, че всеки миг може да настъпят съществени нарушавания в сърдечния темп ", се споделя в изказване в Туитър акаунта на Василева, представено от " Гардиън ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР