Заявка за индиректно участие във възстановяването и реконструкцията на Украйна

...
Заявка за индиректно участие във възстановяването и реконструкцията на Украйна
Коментари Харесай

България се заяви с € 10 млн. за участие в следвоенното възстановяване на Украйна

" Заявка " за косвено присъединяване във възобновяване и реконструкцията на Украйна направи държавното управление на днешното си съвещание. За задачата страната ни ще влага 10 млн. евро под формата на гаранция в Доверителния фонд " Европейски Съюз за Украйна ". Това е записано в утвърждения отчет, показан от министъра на финансите Асен Василев.

По този метод България ще може да подкрепи посредством солидарно с останалите страни членки на Европейски Съюз възобновяване на Украйна след войната. " Това ще е още едно удостоверение за мощната ангажираност на България за подкрепяне възобновяване и икономическото развиване на потърпевшата от военните дейности страна ", стимулират решението си от Министерския съвет.

Оттам напомнят, че самодейността на Европейската капиталова банка " Европейски Съюз за Украйна " е основана в отговор на заключенията от съвещанието на Европейският съвет от 15 декември 2022 година В тях Европейският съюз приканва банката да ускори поддръжката си за най-спешните инфраструктурни потребности на Украйна в тясно съдействие с Еврокомисията и интернационалните финансови институции.

Доверителният фонд „ Европейски Съюз за Украйна “ има за цел да се ускори поддръжката на Съюза за планове в Украйна посредством допълнение на макро-финансовата помощ, като в същото време се разреши на Европейска инвестиционна банка да продължи да извършва основна роля при разпределяне на финансова поддръжка за Украйна. Фондът ще служи като краткотрайно мостово решение, до момента в който не станат налични по-дългосрочни ограничения на Европейски Съюз, прецизираха от Министерски съвет.

Чрез него ще се финансират както планове в обществения, по този начин и в частния бранш. Основният им фокус ще бъде върху общинската инфраструктура - като учебни заведения и лечебни заведения, транспортни мрежи, уреди за филтриране на вода и отпадни води, потенциал за цифрова и киберсигурност, както и усъвършенстван достъп до финансиране за украинските бизнесмени. Приносът е непринуден и може да бъде под формата на парична или непарична (под формата на гаранция) вноска, както и композиция от двете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР