Завръщането на Славиша Стоянович на треньорския пост в Левски върна

...
Завръщането на Славиша Стоянович на треньорския пост в Левски върна
Коментари Харесай

Дано "Славиша 2" е по-хубав от първия филм

Завръщането на Славиша Стоянович на треньорския пост в " Левски " върна очакванията на последователите за възстановяване на представянето. Всъщност то вече всичко е добре дошло предвид моментното положение на отбора - 12-о място, слаба игра, съчетана с непрестанни неточности, липса на живец.

Стоянович ще поеме отначало поста от ниска точка, с цел да се опита да обърне развоя на сезона. Не му е непознато и има подобие с предишния му престой . На 30 юли 2018 година той застана за пръв път отпред на " Левски ", когато Делио Роси бе напуснал след един несполучлив интервал, а болката от отпадането от " Вадуц " още бе мощна. 

Тогава Славиша започна стремително - 5 победи в първите 5 мача (над " Ботев " (Вр), " Дунав ", " Септември ", " Етър " и " Берое " ). След загуба с 0:1 от " Локомотив " (Пд) последва още една добра серия от 4 триумфа (над " Витоша ", " ЦСКА-София ", " Славия " и за купата против " Атлетик " от Куклен). И с това се изчерпа постоянството в положителното показване на тима . Последваха неуверени резултати, загуба от " Лудогорец ", плюс две от " Черно море " (едната с цената на отпадане за купата). И минорен свършек на 2018 година с 1:2 от " Берое ". 

Равносметката за словенеца бе 13 победи, 5 загуби и 1 тъждество. Критиките бяха, че съумя да завоюва единствено един от значимите си дуели (срещу " ЦСКА-София " ). Оправданието - че не той е правил селекцията и подготовката. Когато трябваше към този момент Стоянович да поеме нещата в свои ръце, пристигна и промяната по време на лагера в Турция. Тя остави у него мъка, че управлението е работило зад тила му, тъй като към този момент имаше спогодба с Георги Дерменджиев. Но остави и усещане, че футболистите харесват словенеца, защото раздялата с него бе прочувствена.

Това очевидно бе и една от аргументите в този момент " Левски " още веднъж да се обърне към този треньор (освен че бе свободен от ангажименти). Умението на Стоянович да стимулира и да основава колектив също е натежало. Не на последно място в клуба са наясно с желанието му да се потвърди пред феновете на " Левски ", да довърши започнатото от предния път. А и чисто футболно - да почисти имиджа си след неуспеха на последната си работа - като селекционер на националния тим на Латвия. Той бе уволнен при започване на 2020 година след 9 загуби от 10 мача в евроквалификациите. Словенецът наподобява интелигентен, освен че е необятна душа (слуша рок и свири на китара). Дано фактически покаже, че си е взел поучения. 

Завръщането на Стоянович ще е в доста основен мач - дербито с  " ЦСКА-София " на 21 ноември. А той ще има разполагаем целия състав единствено за два дни, защото 13 души са с COVID-19, а националите се завръщат на 19 ноември. Но ако резултатът от назначението му се удостовери и " сините " се показват добре в този мач, това ще укрепи учудването за какво в действителност Наско Сираков реши едвам в този момент да заложи на словенеца, откакто през лятото имаше такава опция. Тогава бе предпочетен сякаш краткотрайният вид Георги Тодоров, който обаче потвърди, че си остава подобаващ най-много за и.д. От юли насам " сините " не са в по-цветущо финансово положение, че тогава да не са можели, а в този момент да могат да си разрешат да наемат чужденец за треньор. И тогава Стоянович бе без задължения към различен клуб. Което пак потвърждава, че решението за това треньорско предопределение е закъсняло и " Левски " в действителност можеше да не губи по този начин лековато три месеца от този сложен сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР