Заводите на държавната ТЕРЕМ ЕАД под шапката на Министерството на

...
Заводите на държавната ТЕРЕМ ЕАД под шапката на Министерството на
Коментари Харесай

Ето къде ще се ремонтират украинските танкове

Заводите на държавната ТЕРЕМ ЕАД под шапката на Министерството на защитата в Търговище и Провадия поемат огромния ремонт на цели 80 украински танкове. Новината за броя пристигна персонално от премиера Кирил Петков в Братислава, където той приказва на конгрес за световната сигурност.

По информация на Lupa.bg най-малко 2 години ще отнеме ремонтът на толкоз доста единици техника, даже цеховете на държавното военнопромишлено дружество да работят на цялостни обороти единствено за тях. Натовските стандарти, по които се сменят мотори и разнообразни елементи от бойната техника, гълтат по не по-малко от 2 милиона лв. за един танк.



Нашите Т-72, които бяха ремонтирани в Провадия и Търговище, след очакване повече от десетилетие за сключване на контракта, похарчиха по 5 милиона на парче от бюджета на МО по времето на мандата на Красимир Каракачанов. Общо 10 машини минаха през заводите на ТЕРЕМ.

Това значи, че при цялостен размер действия за ремонта на 80 украински танка ще бъдат изхарчени 400 милиона лв., без да се броят парите, нужни за логистиката им до и от България.

ТЕМА преди 39 минути 482 преди 2 часа 517 преди 5 часа 478
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР