Затвори врати единственото родилно отделение в Ямбол. Причината – дефицит

...
Затвори врати единственото родилно отделение в Ямбол. Причината – дефицит
Коментари Харесай

Ямбол остана без родилно отделение

Затвори порти единственото родилно поделение в Ямбол. Причината – недостиг на лекари. От 1 април многопрофилната болница остана без неонатолог и по този начин на родилките в общината ще им се постанова да пътуват по близо 90 км до най-близкото лечебно заведение, споделят от "Нова телевизия ".

АГ отделението е строено при започване на 70-те години на предишния век. Преди години комплексът е бил един от най-големите и съвременни в страната, сходен на болница "Шейново ".

Към днешна дата, поради неналичието на неонатолог, законът не разрешава ражданията в ямболската държавна болница. Спешните случаи обаче лечебното заведение ще продължава да поема. След това родилките и бебетата ще се транспортират до болница в прилежащите области - Сливен, Стара Загора или Бургас. Така ще бъде най-малко до август, в случай че в това време не се откри неонатолог.

Болничното управление продължава да търси решение на казуса. От декември 2015 година регионалната болница в Ямбол има и акредитация за база за специализанти. 13 млади медици работят в другите отделения, само че лекари отново не доближават. С проблема е осведомено и Здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР