Петров каза още в ефира на бТВ, че за първи

...
Петров каза още в ефира на бТВ, че за първи
Коментари Харесай

Ангел Петров за машинното гласуване: Има ли риск за удостоверяван...

Петров сподели още в ефира на бТВ, че за първи път липсват таблицата с отразените мнения и бележки.

 

„ Ние не знаем какво е мнението на Централната изборна комисия върху тези 20 работни дни. Това, на което се подчертава в сегашната методика, е че срокът за засвидетелствуване е 20 дни и стартира от момента, в който се получат тези механически устройства за машинно гласоподаване. Но забележете, не както написа в Изборния кодекс от приемането на техническите устройства, а написа от приемането на техническите устройства готови по този начин, както ще се употребяват в изборите. Това е Абсолютно невероятно. Няма по какъв начин, тъй като с цел да ги получите във типа, в който написа - конфигурирани настроени и параметризирани - това значи, че вие би трябвало да имате утвърдената от ЦИК бюлетина от машинно гласоподаване, което се случва най-после “, добави Петров.

 

Той още веднъж повтори, че има риск да бъдат удостоверени машини.

 

„ Това се повтаряше неведнъж през последните няколко месеца. Аз го виждам като текст и в новата обновена методика, която е одобрена без разискване със заинтригуваните страни, в това число ние не знаем ", сподели Петров.  

 

Според изборния специалист Даниел Стефанов има позитивен фактор - удостоверението е почнало малко по-рано.

 

„ Централната изборна комисия разбра, че не може да слага в такава комплицирано обстановка Министерство на електронното ръководство и двете организации, които вземат участие в удостоверението – в този период. Ние знаем, че тези 20 дни са проблем, тъй като в никакъв случай не могат да бъдат спазени. Въпросът е за какво никой до момента при отварянето на кодекса не промени този период, тъй като това основава сериозен проблем. Това беше част от казуса на предходните избори, когато се получи разминаването сред министерството и ЦИК, тъй като на практика и двете институции се опасяваха да си сложат действителен краен период “, изясни Стефанов.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР