Застрахователят на заседналия край местността Яйлата товарен кораб Вера Су

...
Застрахователят на заседналия край местността Яйлата товарен кораб Вера Су
Коментари Харесай

Застрахователят на `Вера Су` изчезна, правителството го търси за над 2,5 млн. лв. |

Застрахователят на заседналия край местността Яйлата товарен транспортен съд " Вера Су " е неоткриваем и министерството няма никакъв контакт с него, заяви министърът на превоза Николай Събев пред публицисти след края на чуването си в пленарната зала на Народното събрание. 

Министърът разгласи, че на страната би трябвало да ѝ бъдат изплатени над 2,5 млн. лева за изваждането на заседналия транспортен съд, както и че откакто на 23 декември 2021 година притежателят се отхвърли от плавателния съд, то парите ще се търсят от застрахователя. И добави, че транспортното министерство прави всичко допустимо, с цел да го намери.

Николай Събев посочи, че ще стартира работа за смяна на законодателството, с цел да може при случаи като този страната да има опция да се разпорежда с плавателния съд, което сета е невероятно.

По думите му за страната най-изгодно ще бъде корабът да бъде нарязан и продаден за скрап. Възможност за препродажба няма, защото вредите по него са обилни и ще обхванат солидна сума.

Събев коментира още и тематиката за разкриване на самолетна връзка София-Скопие. Министърът заяви, че към този момент има две " задоволително съществени " предложения от самолетни компании. Към момента не са провеждани диалози с управляващите в Скопие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР