Защо зацикли изборът на председател на Народното събрание? Защото такова

...
Защо зацикли изборът на председател на Народното събрание? Защото такова
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Популистките напъни за промени в Конституцията и във формата на управление трябва да спрат

" Защо зацикли изборът на ръководител на Народното събрание? Защото такова е качеството на парламентаристите, които не могат да намерят общ език. Политическите рецесии постоянно съществуват в демократичните страни. Нашите политици не могат да надмогнат своето его и да погледнат отвън тяснопартийните си ползи, което е огромният проблем за България ", сподели пред проф. Огнян Герджиков, правист, политик, ръководител на 39-ото Народно събрание, някогашен длъжностен министър председател.

И акцентира, че ръцете на Народното събрание са вързани без ръководител.

" Според мен Народното събрание не би могло да действа без ръководител. Нашите народни представители са длъжни да намерят излаз от ситуацията, другояче ще изпаднем в неприятна рецесия ".

Проф. Герджиков изрази вяра, че държавно управление ще бъде формирано, въпреки и с недълъг небосвод:

" Най-важното е да се откри формулата и да се сформира държавно управление. Очевидно е, че ще бъдат най-малко три политически сили ".

По думите му популистките напъни за промени в Конституцията или във формата на ръководство би трябвало да спрат:

" Ние сме международни първенци по промени на закона. Съвършен закон няма. Животът е по-сложен от правото. И най-съвършената правна система не е в положение да обхване цялото разнообразие на живота, тъй като то е безпределно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР