Президентът Джо Байдън наруши мълчанието по отношение на общонационалните протести

...
Президентът Джо Байдън наруши мълчанието по отношение на общонационалните протести
Коментари Харесай

Байдън: Протестите в колежите не са ме накарали да преосмисля политиката си в Близкия изток

Президентът Джо Байдън наруши мълчанието във връзка с общонационалните митинги в студентските градчета за Газа, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Съединените щати не са властническа страна, в която заглушаваме хората “, сподели той.

Байдън въпреки всичко настоя, че " редът би трябвало да надделее ".

В телевизионно послание от Белия дом Байдън добави, че " няма място " за антисемитизъм или други прояви на ненавист в университетските кампуси, които са разтърсени от пропалестински демонстрации на фона на войната на Израел в Газа, написа БГНЕС
В същото време той осъди вандализма и прекрачването на граници в границите на пропалестинските митинги, обхванали редица американски висши образователни заведения.

" Вандализмът, чупенето на прозорци, затварянето на кампуси, наложително анулиране на лекции и церемонии по дипломиране. Нищо от това не е кротичък митинг, а заплашване на хората “, съобщи президентът Джо Байдън в коментар на последните събития, в които полицейски елементи в редица американски градове пристъпиха към преустановяване на пропалестинските митинги и палаткови лагери.

Байдън беше остро сериозен към някои от проявленията на митингите, само че все пак отбрани правото на мирни митинги:

" Протестите с принуждение не са предпазени. Мирните - да. Противозаконно е, в случай че има принуждение. Унищожаването на имущество не е кротичък митинг. Това е незаконно. Няма място за език на омразата, за принуждение от всевъзможен вид, за антисемитизъм, за ислямофобия, няма място за расизъм в Америка ", съобщи Джо Байдън.

Той добави, че " несъгласието е от значително значение за демокрацията, само че то не би трябвало да води до вълнения ", добавяйки, че не обмисля изпращането на Национална армия в отговор на митингите.

Американският президент добави, че митингите в колежите не са го предиздвикали да премисли политиката си в Близкия изток.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР