Защо жените от Изтока по-рядко боледуват от рак на гърдата?

...
Защо жените от Изтока по-рядко боледуват от рак на гърдата?
Коментари Харесай

Защо жените от Изтока по-рядко боледуват от рак на гърдата? |

Защо дамите от Изтока по-рядко боледуват от рак на гърдата? Един от вероятните отговори се крие в необятното приложение на кориандъра в локалната кухня. Кориандърът е малко позната билка в България, само че доста известна в индийската и средиземноморската кухня, с почетно място в кулинарията на Близкия и Далечен Изток. Всички елементи на кориандъра са ядливи, а пресните листа и сушените семена се употребяват като фалшификация към ястията и за подготвяне на чай.

Защо има изключителни изгоди за организма ни?

В билката се съдържат единадесет етерични масла, шест типа киселини, витамини и минерали.

Кориандърът основава ефикасна отбрана против бактерията, предизвикваща салмонела.

Смята се, че работи като естествена хелатотерапия - почиства тежките метали като живак и алуминий от тялото. Специалисти настояват, че минава през кръвно-мозъчната преграда и отстранява посочените метали от мозъка.

Доказани са свойствата на растението за подкрепяне на храносмилането (стимулира отделянето на стомашни сокове) и попречване на образуването на газове. 

Чаят от кориандър е добра профилактика против инфекции на пикочните пътища. Освен това предотвратява гаденето. Добър вид е за хора с нараснали равнища на кръвната захар. Понижава неприятния холестерол (LDL) и покачва положителния (HDL).

Кориандърът е добър източник на диетични фибри, желязо, магнезий, фитонутриенти (защитават от свободните радикали и се съдържат в кората на плодовете) и флавоноиди (растителни пигменти със свойствата на антиоксиданти).

Полезен е за дамите, които страдат от тежко менструално кървене.

Кориандърът оказва помощ за усмиряване на кожата при инфектиране. Етеричните масла и линолевата киселина, които се съдържат в него, имат антиревматични и антиартритни свойства. 

Как да си приготвите чай от кориандър

Вариант 1

Накиснете в чаша гореща вода 1 ч. л. семена за 10 минути. Прецедете и изпийте.

Вариант 2

Нарязан на по-едро свеж кориандър се слага в инфузор за чай. Кипнете вода, налейте в чаша и оставете да се запари към 10 минути. Можете да подсладите чая с мед при предпочитание. Може да се употребява по една чаша всеки ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР