Защо 8-членно семейство от Италия дойде във Видин и остана

...
Защо 8-членно семейство от Италия дойде във Видин и остана
Коментари Харесай

Пътят от Бреша до Видин: Историята на едно голямо италианско семейство


Защо 8-членно семейство от Италия пристигна във Видин и остана да живее там? Защо родителите дадоха на шестте си деца древен имена и коя е обичаната им дума?

Преди повече от седем години, без в никакъв случай преди този момент да са идвали в България, Джузеппе и брачната половинка му Елизеба потеглят от италианския град Бреша и идват във Видин с децата си. Тогава те са пет.

Двамата се срещат и събират заради вярата си в Бог, тя ги изпраща и като католически мисионери във Видин.

На религия учат и децата си. Имената им са Натанаеле, Ефрем, Тимотео, Джудитта, Дилетта и Яков, който се ражда преди година и половина.

" Ние видяхме в нашата история - предходната история, че Бог постоянно е бил правилен с нас, постоянно: с децата, с работа, с всичко. И от това знаехме: щом Бог е правилен, ще бъде с нас даже да сме в Бреша, Барселона, Видин, Ню Йорк – едно и също ", описа Джузеппе.

Католическата и православната църкви означават Великден по два разнообразни календара. За семейство Гуарнери е значим смисълът.

Джузеппе работи отдалечено за огромна автомобилна компания, а Елизеба се занимава с децата. Тя е художник и когато има време, рисува. Семейството употребява едвам 70 кв. м от къща чартърен и търсят повече място, само че и по този начин са щастливи.

Така едно италианско семейство продължава да живее във Видин с религия и вяра, щастливи и свободни. Защото, както споделя Джузеппе, в това е хубостта на християнството – в това да си свободен. "

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР