Защитникът Петко Христов, който направи дебют за националния отбор на

...
Защитникът Петко Христов, който направи дебют за националния отбор на
Коментари Харесай

Петко Христов: Футболът ни беше бавен, но има подобрение в последните две години

Защитникът Петко Христов, който направи дебют за националния тим на България при гостуването на Северна Ирландия (0:0) в международна подготовка, даде. Бранителят съобщи, че мечтае да играе в италианската Серия " А ", само че разяснява и положението на родния футбол. Според него, когато дебютира в Първа лига темпото е било много по-бавно спрямо това от последните две години.

Христов, който сега носи екипа на " Про Верчели " като преотстъпен, показа, че се усеща добре в третодивизионния отбор.

" Мечтая да играя в Серия " А ", а моделът ми за подражателство е Тиаго Силва ", стартира той.

Снимка: https://www.fiorentina.it/

" Българският футбол беше муден, когато дебютирах в шампионата. Не беше толкоз мощен, само че в последните две години има усъвършенстване. Когато дойдох във " Фиорентина ", бях единствено на две седмици тренировки и треньорът ми сподели, че може да ме пусне на " Бернабеу " против " Реал " Мадрид. Влязох в последните две минути и играх против Кристиано Роналдо ", сподели бранителят, визирайки другарски мач от 2017 година, изгубен от " виолетовите " с 1:2.

" В Серия " С " е мъчно, тъй като тимовете тичат доста. Чувствам се добре в " Про Верчели ". Момчетата са страхотни, тимът е доста обединен, макар резултатите в последно време ", добави бранителят, чийто отбор се намира в серия от четири мача без победа, поради която се свлече до третото място в класирането на група " А " в Серия " С " - 4 точки зад водача " Комо ".

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР