Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан осъди вредните нови насоки

...
Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан осъди вредните нови насоки
Коментари Харесай

Варан: Новите промени пречат на футбола

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан осъди " нездравословните " нови насоки по отношение на добавеното време за този сезон във Висшата лига и попита за какво не се желае и мнението на играчите.

Официалните лица на всички футболни шампионати са инструктирани да пресмятат по-точно изгубеното време за прекъсвания, в това число празнуване на голове и гледане на видеопотворения (ВАР).

Арсенал изравни в 11-ата от общо 13 добавени минути в края на неделния дуел за Къмюнити Шийлд против Манчестър Сити и завоюва след осъществяване на дузпи.

Бордът на Международната футболна асоциация разгласи през март, че методът за пресмятане на добавеното време е бил " признат позитивно ", когато е бил тестван за първи път на Световното състезание за мъже в Катар предходната година и ще бъде публикуван в целия свят.

Варан обаче съобщи, че измененията са въведени " макар нашите предходни мнения и оказват прекомерно огромен напън върху играчите ".

" Миналата седмица имахме среща с Футболната асоциация, която предложи на реферите нови правила. Мениджърите и играчите споделяме паниките си от години, че има прекалено много мачове, графикът е извънредно кондензиран и това е рисково за физическото и психическото богатство на играчите ", написа Варан в профила си в Туитър.

" Въпреки нашите предходни мнение, в този момент те предложиха за идващия сезон по-дълги мачове, повече активност и по-малко страсти, които да демонстрират играчите. Ние просто желаеме да сме в положително положение на терена, с цел да дадем 100 % за нашия клуб и за почитателите. Защо мненията ни не се чуват? ", добави той.

Варан приключи кариерата си в националния тим на 29-годишна възраст по-рано тази година.

Световната футболна централа ФИФА откри, че в Катар се е играло приблизително 10 минути и 11 секунди добавено време, което е нарастване на междинната стойност за предходния Мондиал в Русия, само че също по този начин откри, че ефикасното игрово време е повишено в Катар с повече от четири минути в съпоставяне към Русия.

Междувременно, ФИФПро заяви по-рано тази година, че измененията в добавеното време ще се равняват на до три спомагателни мача на сезон за играчите с най-големи натоварвания.

" Като футболист се усещам доста фаворизиран да правя работата, която обичам всеки ден, само че усещам, че тези промени вредят на играта ", добави Варан.

Споменаването на " по-малко страсти, които би трябвало да демонстрират играчите " наподобява е отпратка към нов кодекс за държание, предопределен да усъвършенства държанието на футболисти, треньори и почитатели на всички равнища на британския футбол, разгласен предходната седмица.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР