Защитникът на Манчестър Сити и на украинския национален отбор по

...
Защитникът на Манчестър Сити и на украинския национален отбор по
Коментари Харесай

Укранинецът Зинченко: Руските футболисти си мълчат за войната

Защитникът на Манчестър Сити и на украинския народен тим по футбол - Олександър Зинченко, сложи под подозрение отхвърли на водещите футболисти на Русия да приказват против нашествието на страната им в родината му.

След като Русия нахлу в Украйна предходната седмица, ФИФА и УЕФА лиши страната от присъединяване във всички интернационалните шампионати, само че никой от най-хубавите играчи на Сборная не подлага на критика обществено решението на президента Владимир Путин да влезе във война.

" Бях сюрпризиран, че никой, нито един от тях не е споделил нищо. Повечето играят в националния тим и имат доста почитатели в Инстаграм, Facebook, където и да е. И могат, най-малко могат да създадат нещо, с цел да спрат тази война. Защото хората ги чуват ", сподели Зинченко пред ББС.

" Вече знам, че те са уплашени. Но от какво се опасяват? Те няма да създадат нищо с тях. Поне могат да кажат позициите си, само че не го вършат, просто го пренебрегват. Не знам за какво ", добави украинецът.

Зинченко беше на пейката за първия мач на Сити след нашествието против Евертън, преди да бъде определен за капитан при успеха за Купата на Англия над Питърбъро в сряда. 25-годишният състезател сподели, че в никакъв случай не е надалеч от това, което се случва в родината му.

" Ще бъда почтен, в случай че не беше щерка ми, фамилията ми, щях да бъда там. Толкова съм горделив, че съм украинец и ще бъда вечно до края на живота си. И когато гледаш хората, по какъв начин се борят за живота си... Познавам хората, манталитета на моите сънародници, те избират да умрат, и те ще умрат. Но те няма да правят отстъпка ", сподели Зинченко.

Украинецът, който стартира професионалната си кариера в съветския клуб Уфа, преди да се причисли към Сити през 2016-а, сподели, че продължаващата обстановка е прочувствена.
" Просто рева. Вече седмица, не броя дните, само че даже и да карам колата от подготовка или няма значение къде, мога просто да заплача от нищото ", добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР