Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния си мач

...
Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния си мач
Коментари Харесай

Жерар Пике след последния си мач на Камп Ноу: Почувствах се освободен

Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния си мач на стадион „ Камп Ноу “ в събота вечер при, съобщи, че се е почувствал освободен при промяната си в края на срещата. Пике получи изпращане с бурни аплодисменти от станалите на крайници фенове и просълзен напусна терена.

35-годишният Пике разгласи по-рано през седмицата, че това ще бъде последният му мач на домакинския стадион на Барселона, защото е взел решение да приключи спортната си кариера при настъпване на паузата в испанския шампионат поради Мондиал 2022.

„ Сякаш смъкнах голяма тежест от раменете си, когато излязох от терена, сподели Жерар Пике пред DAZN. - Последните няколко месеца бяха в действителност тежки и през днешния ден се почувствах освободен. Натрупах опит за цялостен живот и вечно ще остане в мен. Щастлив съм, че дадох всичко от себе си за този клуб. Имаше и положителни и неприятни дни, само че съм горделив с претърпяното. Мисля, че оставям добре свършена работа. “

Той стартира мача като титуляр и с капитанската лента. От началото на сезона бранителят търпи рецензии за слабата си форма, а съгласно информациите, старши треньорът Шави Ернандес е разговарял с него, с цел да го убеди да се откаже или да напусне отбора в края на сезона.

„ Пике беше извънреден през днешния ден и още един път сподели, че всичко се отплаща. Казах му, че той е легенда на Барселона и ние сме доста признателни за годините му в клуба “, разяснява Шави.

След дуела Жерар Пике бе хвърлен във въздуха от съотборниците си, а почитателите скандираха „ Президент “, визирайки мнението, че е допустимо един ден бранителят да застане отпред на клуба.

„ Имам хиляди неща, измежду които да предпочитам. Трябва да се провеждам. Това е моят дом. Роден съм тук и ще остана. Но в този момент е време да се насладя на фамилията и ще отида на къса почивка “, добави Пике.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР