10 са отворените оферти за изработване на прединвестиционно проучване и

...
10 са отворените оферти за изработване на прединвестиционно проучване и
Коментари Харесай

10 са офертите за прединвестиционно проучване и проектиране на участъка от АМ „Струма“ в посока София – Кулата извън Кресненското дефиле

10 са отворените предложения за разработване на прединвестиционно изследване и планиране на трасе на автомагистрала „ Струма “ в посока София - Кулата, което минава отвън Кресненското дефиле. Обществената поръчка бе оповестена на 27 март.

Прогнозната й стойност е 1 млн. лева без Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. Предметът на публичната поръчка е разискван и съветван с Европейската комисия.

Отворените предложения са на:

  • „ РУТЕКС “ ООД - 666 666,00 лева без ДДС;
  • „ ТРАФИК ХОЛДИНГ “ ЕООД - 839 000,00 лева без ДДС;
  • ДЗЗД „ Кресна-2024 “, с участници: „ АЛВЕ КОНСУЛТ “ ЕООД, „ ЪРБАН ГРУП “ ЕООД и „ БИМ КОНСУЛТИНГ “ ООД - 530 750,00 лева без ДДС;
  • „ АВТОМАГИСТРАЛИ “ ЕАД - 666 666,67 лева без ДДС;
  • „ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД - 638 000,00 лева без ДДС;
  • „ ИНСТИТУТ Пожарна охрана ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА “ ООД - 999 999,00 лева без ДДС;
  • Обединение ИКюИнфра, в което са: „ ИНФА ПРО КОНСУЛТ “ ООД и „ ИКюИ КОНТРОЛ “ ООД - 637 000,00 лева без ДДС;
  • Обединение „ Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей “ ДЗЗД, с участници: „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД, „ ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД и „ Ей Джей Консулт “ ЕООД - 744 000,00 лева без ДДС;
  • ДЗЗД „ Енвеко “, включващо: „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ЕООД и Enveco S.a - 475 000,00 лева без ДДС;
  • „ ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД - 623 320,00 лева без Данък добавена стойност.

Избраният реализатор ще би трябвало да изготви предпроектни изследвания, с които да се обезпечава придвижването от София към Кулата отвън дефилето в две посоки.

Едното е дублиращо в двете посоки трасе на път I-1 отвън Кресненското дефиле, а другото е дясно платно на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.2 отвън дефилето. Прогнозната дължина на всяко от двете трасета е сред 20-25 км като те ще минават наоколо до Симитли, Черниче и Кресна.

Предпроектното дублиращо трасе на път I-1 условно ще стартира северно от пътен възел „ Симитли “, където приключва построеният лот 3.1 - секторът Благоевград – Крупник, а краят му ще е при п. в. „ Кресна “, където пък е началото на прелюдия в употреба лот 3.3 Кресна - Сандански.

Предпроектното дясно платно на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.2 ще стартира при пътен възел „ Симитли “, а краят му ще е при обходния път на Кресна, който е част от плана лот 3.2.

Срокът за осъществяване на прединвестиционното изследване и планиране е 180 календарни дни и ще се извърши в три стадия. Първият ще стартира от датата на сключване на контракта и ще включва времето за разработване на оценка на въздействието върху пътната сигурност и предаване на създаването на АПИ.

Вторият стадий ще е от датата на приемане на отчета за оценка на въздействието върху пътната сигурност и ще включва времето за изработването на прединвестиционното изследване с планиране и предаване на създаването.

Във втория стадий е разглеждането и приемането на създаването (вариантни решения) от Експертен технико-икономически съвет. Въз основа на създадените вариантни решения за двете трасета, от страна на Възложителя ще се проведат относимите екологични процедури.

В третия стадий е предаването на предпроектната разработка, като се показа и осъщественото инженерно-геоложко и хидрогеоложко изследване по утвърдените от способния орган по околна среда и води трасета, които би трябвало да се изпълнят във фаза „ Идеен план “.

Отворени са и постъпилите две предложения в социална поръчка за осъществяване на мониторинг на 4 типа влечуги в сектора на първокласния път I-1 (Е-79) през Кресненския пролом. Предложенията са на:

  • Обединение „ Ий Кей Джей - П ” ДЗЗД, с участници „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД и „ П-Юнайтед “ ЕООД - 327 777,50 лева без ДДС;
  • „ НЕЙЧЪР ПРОДЖЕКТ МЕНИДЖМЪНТ “ ЕООД - 297 800,00 лева без ДДС;

Изследването ще обгръща шипобедрена и шипоопашата костенурка, ивичест и леопардов смок, които са предмет на запазване в предпазена зона за местообитанията „ Кресна-Илинденци “. Индикативната стойност е 400 хиляди лева без Данък добавена стойност и средствата са обезпечени от републиканския бюджет. Изследването ще се организира в три интервала: пролетен, летен и есенен. Въз основа на данните от мониторинга върху популациите на другите типове влечуги ще се проучва числеността на популациите в региона на Е-79, оценка на ефикасността на оборудванията за намаляване на отрицателните резултати върху фауната и т. н. М ониторингът ще се реализира за период от 4 години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР