Засегнатите страни са Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала, реколтата е

...
Засегнатите страни са Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала, реколтата е
Коментари Харесай

Тропическата буря Пилар удари Централна Америка, има загинали и евакуирани

Засегнатите страни са Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала, реколтата е унищожена
Тропическата стихия " Пилар " удари тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка, предизвиквайки проливни дъждове, които унищожиха реколтата и разселиха стотици хора, а броят на жертвите набъбна до четирима, предава Нова тв.

Трима души са починали заради бурята в Салвадор и един в прилежащ Хондурас, съгласно управляващите за гражданска отбрана. В двете страни и в Гватемала стотици хора бяха евакуирани от високорискови зони и отведени във краткотрайни убежища. " Пилар " беше на към 260 километра от крайбрежията на Ел Салвадор в сряда, предизвиквайки буреносни ветрове, заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати (NHC). „ Центърът на Пилар ще продължи да се отдалечава от крайбрежията на Централна Америка и идващите дни се предвижда „ последователно намаляване ". Въпреки това " изобилните превалявания и неочакваните наводнения са към момента опасност за елементи от Централна Америка, " предизвести центърът.

Салвадорският министър на околната среда Фернандо Лопес сподели, че страната поддържа високо равнище на паника. „ Не можем да свалим гарда си... има доста насъбрана вода, може да има наводнения на реки и свлачища ".

Асоциацията на дребните фермери в страната сподели, че доста култури са били наводнени, само че размерът на вредите не е количествено избран.

Хондурас също издаде предизвестие за крайбрежните региони, до момента в който в Гватемала службите за незабавна помощ се приготвят за вероятни неочаквани наводнения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР