Засега има подадени молби за около 45 секции в цяла

...
Засега има подадени молби за около 45 секции в цяла
Коментари Харесай

Ето къде българските туристи ще могат да гласуват в Гърция

Засега има подадени молби за към 45 секции в цяла Гърция, а окончателният брой ще стане явен на 20 юни.

На тези избори броят на гласувалите там ще се дефинира от туристите. Не би могло да се предвижда какъв брой от тях ще отделят време, с цел да отидат да гласоподават, съобщи БНР.

Отново извънредно дейни са българите на остров Крит. Там се чака да има 5 секции, а туристите на този остров са доста. Толкова ще бъдат и в Атина, където пък се намират множеството от непрекъснато пребиваващите в Гърция.

Секции ще има на няколко острова - Миконос, Корфу, Родос.

В Северна Гърция българските туристи с изключение на с отмора на прелестните плажове могат на 11-ти юли да се разходят до секциите в Неа Муданя, Мармарас, Перамос, Никити, или до градовете Александруполис, Драва, Кавала, Катерини, Солун.

Съгласно измененията в Избирателния закон в секции с над 300 души ще се гласоподава с машини, евентуално единствено в Атина. Хората там считат, че това няма да забави гласуването, даже процедурата ще е по-бърза.

Има и компликации, които дефинират спецификата на вота в Гърция. Временно работещите в туризма са заети и в неделя. Така че, в случай че няма секция покрай работното място, е доста мъчно да гласоподават. Преди години българите даже пътуваха до прилежащ остров, където има секция. Сега за пътуването с фериботи, заради епидемиологичните ограничения, се изисква документ за здравен статус.

При гласуването ще се попълня една декларация на място, според Избирателния закон. Местата за секциите нормално са елементарно налични - образователна стая в учебно заведение, зала в културния дом или пък туристическа организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР