Заседналият в скалите на Камен бряг товарен кораб Вера Су

...
Заседналият в скалите на Камен бряг товарен кораб Вера Су
Коментари Харесай

Вера Су изплава, започна операцията по изтеглянето му

Заседналият в скалите на Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су " изплава. Днес бяха трансферирани и последните 600 кубика от азотния тор, подправен с вода, което даде опция на плавателния съд да се издигне. Това улеснява изтеглянето на заклещения транспортен съд, което сега се прави от дребен влекач, оповестяват от БНР.

Час и половина след започването на изтеглянето на кораба интервенцията продължава.

След олекотяването, плавателният съд очевидно промени позицията си и беше взето решение да се пристъпи незабавно към опит за неговото евакуиране. В интервенцията взе участие един влекач, завързан за " Вера Су " с въжета.

Ако корабът бъде сполучливо изтеглен от скалите, на място се чака да дойде още един влекач и по-късно да бъде издърпан до пристанището във Варна. По предварителна информация, за това ще са нужни към 18 часа.

След като беше направен проект от " Морската администрация " и беше обезпечен целият механически и човешки запас за освобождението и разтоварването на кораба, предходната седмица, в петък, акцията стартира още веднъж и досега, с дребни спирания, тече непрекъснато. Така 35 дни след случая сагата " Вера Су " е на път да приключи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР