Заседналият преди година край Камен бряг кораб Вера Су ще

...
Заседналият преди година край Камен бряг кораб Вера Су ще
Коментари Харесай

Държавата продава кораба "Вера Су" на търг с начална цена 460 000 $

Заседналият преди година край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " ще бъде продаден на търг с очевидно наддаване, съобщи Българска национална телевизия. От няколко месеца плавателният съд се намира в кораборемонтния цех " Терем Флотски боеприпас " край Варна.

Определената тръжна цена за продажбата на " Вера Су " е в размер на 460 000 $ без Данък добавена стойност. Тя е избрана от лицензиран самостоятелен оценител. Крайният период за подаване на заявките за присъединяване в търга е 27 септември.

Моторният транспортен съд " Вера Су " заседна в плитчините край Камен бряг на 20 септември предходната година. Повече от месец лиши на управляващите да го изтегли заради проблеми с товара и пробойни  в резултат на удар в скалите. Спасителната акция по изваждането на кораба на изсъхнал док струваше на страната над 2 млн. лева

Застрахователят обаче отхвърли да заплати разноските по спасяването. Сега страната се пробва да си покрие най-малко част от разноските.

" След продажбата на кораба, в случай че цената не покрие разноските на страната, те ще бъдат претендирани по законов ред от страна на българската страна и ще бъде претендирана пред застрахователя останалата част от сумата. Държавата, в лицето на министерство на превоза, към този момент е направила оценка на всички разноски по отношение на случая и последващите дейности. В идващите две седмици те ще имат опция да се срещнат физически с кораба, придружавани от представители на " Морска администрация ". Така че те могат да придобият безусловно точна визия за актуалното положение на кораба. За всеки един кандидат-участник това е извънредно значимо ", изясни пред Българска национална телевизия кап. Валентин Енчев, шеф на дирекция " Морска администрация ".

Ако няма искащи претенденти да закупят кораба " Вера Су ", ще бъде проведен втори търг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР