Засадите във футбола от следващата година ще бъдат отсъждани автоматично

...
Засадите във футбола от следващата година ще бъдат отсъждани автоматично
Коментари Харесай

Революционно решение, което ще промени футбола завинаги

Засадите във футбола от идната година ще бъдат отсъждани автоматизирано благодарение на технологиите. Такава прогноза направи някогашният треньор на Арсенал Арсен Венгер, съобщи Goal.com.

71-годишният французин е сигурен, че технологиите ще навлизат от ден на ден във футбола и едно от основните правила в играта – това за засадата – ще бъде отсъждано не от съдиите, а ще става автоматизирано. За разлика от други треньори, Арсен Венгер е огромен последовател на VAR (видеоповторенията).

„ Трябва да продължим да напредваме в скоростта на взимане на решения, изключително във връзка с засадата. На Световното състезание в Катар през 2022 година ще бъдем доста по-способни да вземаме доста бързи решения за засадите. Така и играта ще бъде спирана по-малко. Има огромен късмет засадата да бъде автоматизирана догодина”, съобщи някогашният треньор на Арсенал, с който лондонският тим през 2004 година завоюва купата във Висшата лига без нито една загуба.

Венгер уточни, че във връзка с VAR системата има неща, които би трябвало да бъдат усъвършенствани, само че тя е предотвратила доста неприятни съдийски решения по време на футболните мачове. Засадите постоянно са били едни от най-дискусионните положения по време на срещите. Според Венгер компютрите сами, без човешка интервенция, ще отсъждат има ли засада или не в действително време – по време на Мондиала в Катар следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР