Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават, като националната

...
Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават, като националната
Коментари Харесай

Връща ли се кошмарът? Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават

Заразяванията с COVID-19 във Англия още веднъж се усилват, като националната статистиката регистрира, че един на всеки 25 британци е със заболяване, съобщи Българска национална телевизия.

В Шотландия 300 000 или един на всеки 18 души имат ковид. Това е най-високото равнище на заразяване от началото на пандемията. Подвариант на Омикрон, именуван BA.2, в този момент е считан за най-честия вирус в множеството елементи на Обединеното кралство. От националната статистика обявиха, че е още прекомерно рано да се каже какво стои зад последното нарастване на случаите. Някои учени считат, че по-голямото разпространяване на разновидността BA.2 се дължи на кобинацията от облекчение на рестриктивните мерки и последователното намаляване на отбраната за имунната система, която обезпечават имунизациите.

Запитан дали има учредения за терзания от подварианта на Омикрон, здравният министър Саджид Джавид сподели, че държавното управление въобще не е разтревожено, тъй като Омикрон е бил последният вид, представляващ угриженост, само че страната сполучливо се е справила с заплахата. Властите обаче не престават деликатно да наблюдават обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР