Заразените пациенти се увеличиха. Хубавото на тази вълна е, че

...
Заразените пациенти се увеличиха. Хубавото на тази вълна е, че
Коментари Харесай

Доц. Любомир Киров: Има заразени повторно, но тази вълна преминава по-леко

" Заразените пациенти се усилиха. Хубавото на тази вълна е, че по-леко минава и по-малко хора имат нужда да влизат в болница. Има и такива, които са преболедували и отново се заразяват. Има и такива, които са имунизирани, само че те са много по-рано имунизирани ".

Това съобщи ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доцент Любомир Киров в студиото на " Денят ON AIR ".

Неговото мнение е, че имунизацията не пази на 100%. Тя защищава да не се заразиш, само че в случай че се заразиш, инфекцията минава по-леко.

" Не би трябвало да се оставяме на страховете, които постоянно са непотребни. Страничните резултати са доста малко в международен мащаб, които минават за няколко дни с болнично лекуване. Българите гледаме на нещата като фенове, все едно това не се случва с нас. Маските не се носят по верен метод ", уточни доцент Любомир Киров пред Bulgaria ON AIR.

Неговата прогноза е оптимистична и евентуално до 2-3 месеца това ще отшуми и след това може би през втората половина на годината или към ранна есен, ще се появи Омикрон 2, който ще е още по-заразен и по-късно ще влезем в една ендемия, каквато е да вземем за пример сезонният грип.

" Ще се стигне до такива ваксини, както при грипа, които се актуализират годишно и действието им ще бъде евентуално за към 1 година, година и половина. Това, което ме тормози, е, че интензивността ще бъде такава, каквато е при грипа, съвсем никаква ", разяснява гостът.

И заключи, че медикаментите, които ще дойдат, няма да са толкоз доста, че да стигнат за всички.

" Редно е ние да ги изписваме, тъй като те би трябвало да се ползват от първия ден на недоволствата или от момента, в който е потвърдено болестта. Те са за домашно лекуване ", приключи доцентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР