Заради войната в Украйна и въздействието на конфликта върху състоянието

...
Заради войната в Украйна и въздействието на конфликта върху състоянието
Коментари Харесай

Владимир Върбанов зове евроминистри за временно спиране на разпоредби в Пакета "Макрон"

Заради войната в Украйна и въздействието на спора върху положението на стопанската система и действието на транспортния бранш заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов е призовал краткотрайно да бъде спряно осъществяването на наредбите в Пакет Мобилност I, отнасящи се за каботажа и връщането на камионите, до приключването на военната експанзия на Русия против Украйна. 

По време на днешната неофициална видеоконференция на министрите на превоза на Европейския съюз Владимир Върбанов е показал, че използването на новите ограничавания и по-специално правилото за връщане на транспортните средства, изисква спомагателни интервенции и водачи, които на този стадий е мъчно да се провеждат и ангажират. 

Йордан Арабаджиев от Международния съюз на превозвачите разяснява:

" За нас това e рационален ход, защото, съгласно нас, това би довело до глътка въздух за превозвачите, които правят транспорти в целия Европейски Съюз. Още преди две години изчислихме, че този пакет и наредбите, които са признати по него, ще костват на българския бизнес около 750 милиона евро на година ".

Заместник-министър Владимир Върбанов е отправил и зов за координирани дейности на равнище Европейския съюз за бързо и безвредно извеждане на моряците, намиращи се в украинските пристанища. 

Той посочи още, че досега са евакуирани шестима от моряците, които към този момент са в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР