Заради влошаването на времето напредването на Въоръжените сили на Украйна

...
Заради влошаването на времето напредването на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Резников: Контранастъплението на юг продължава, въпреки дъждовете

Заради утежняването на времето напредването на Въоръжените сили на Украйна в южната част на фронта е малко по-бавно, само че то продължава стъпка постъпка. Това съобщи в изявление за Fox News украинският министър на защитата Олексий Резников.

Той разясни, че това е третата фаза от пъломащабната война. При първата задачата на ВСУ е била да спрат окупаторите, при втората – да реализират баланс и да стабилизират фронтовата линия. Третата фаза е контранастъпление по разнообразни посоки, уточни Резников.

" На юг също продължаваме нашето контранастъпление. Сега някои метеорологични условия, имам поради дъждовете, малко ни забавят. Но ние използваме тактиката малко по малко да връщаме наши села, метри и километри, и ще продължим да го вършим. " – добави Резников.

По-рано от Генералния щаб на ВСУ обявиха, че окупаторите се готвят за улични боеве в Херсон – единствения регионален център, който те съумяха да завладяват.  

Резников обаче не счита, че ще има улични боеве, защото това не е преференциално за съветската войска.

" Ние направляваме всички мостове през Днепър, като използваме американски комплекси HIMARS, също и други ракетни системи за залпов огън – като M270, артилерия с диаметър 155 мм – всичко това са модерни системи по стандартите на НАТО, да вземем за пример американските M777. За тях оставането в Херсон е действителен риск, тъй като няма да имат опция да избягат, както направиха на харковското направление – в Изюм и други градове. " – разясни Резников.

Той счита, че руснаците ще бягат от Херсон.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР