Заради високия брой смъртни случаи и заразени с коронавирус в

...
Заради високия брой смъртни случаи и заразени с коронавирус в
Коментари Харесай

Шведите се чувстват като прокажени

Заради високия брой смъртни случаи и инфектирани с ковид в страната шведските жители станаха нежелани туристи в доста страни. Това огорчава цялата нация пише швейцарското издание Tages-Anzeiger.
Двама кореспонденти на вестникът Dagens Nyheter описват за своето неизмеримо премеждие - те потеглят на странствуване из Европа, като шведски туристи. Двамата описват за своето безпокойствие по време на секване на границите, разказват по какъв начин са се пробвали да се скрият в Германия и по какъв начин разтревожен собственик на хотел в Нидерландия ги разсънва с думите: Виждам, че сте от Швеция. Знаете, че би трябвало да сте в карантина за две седмици! ".
Изводът им, че като шведски екскурзиант в Европа, от време на време се чувстваш като скверен.Сега множеството европейски страни още веднъж отварят границите си за пътешествениците от другите страни на Европейски Съюз. Шведите също могат без ограничаване да посещават Италия, Испания, Хърватия и Франция.
Но други страни, като Гърция имат намерение първо да изпращат пристигналите шведи в карантина. Другите страни въобще не желаят да отварят границите си за жителите на Швеция поради високия брой заразени  и умряли в страната. Това е мъчително за нацията, която е привикнала да бъде възприемана като образцова.Още по-болезнено е, че в дискриминирането вземат участие личните съседи. Това, че и в други северни страни шведите са нежелани доста ги огорчава. Шведите бяха единствените, които не затвориха границите си по време на пандемията и в този момент им се постанова да гледат как Норвегия, Финландия и Дания още веднъж отварят границите си една за друга и единствено шведите остава нежелани посетители. Макар в шведската тактика за ограничение на ковид първоначално се залагаше на физическото разграничаване, повече доверие се разпореждаше на персоналната отговорност на хората, а не на възбраните и рестриктивните мерки. 
" Жал ми е за Швеция ", споделя норвежкият специалист по инфекциозни заболявания Бьорг Марит. Според нея страната не е трябвало да има вяра сляпо на националния си епидемиолог и неговото ведомство.
От 1950-те години скандинавските страни бяха флагман в свободното напредване. Но в този момент министърът на външните работи на Швеция Ан Линде се тревожи за нанесените " рани ". Променя се и шведското общество. Макар по-голямата част към момента да поддържат държавното управление, анкетите за първи път демонстрират стремглаво намаляващото равнище на утвърждение на неговия антикризисен мениджмът в битката с ковид
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР