Заради тази наша българска особеност да се тестваме сами и

...
Заради тази наша българска особеност да се тестваме сами и
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Обсъждат дали да се получава сертификат срещу тест за антитела

Заради тази наша българска специфичност да се тестваме сами и да си боледувамеq без да даваме публичност на това нещо, се разисква интензивно и с разнообразни специалисти опцията да се включи и съществуването на антитела като опция за зелен документ. Това заяви в ефира на bTV radio шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. Тя разясни, че се разисква това да важи единствено за България.

" Много специалисти би трябвало да си изкажат мнението, с цел да може да се одобри. При нас огромната специфичност пристигна от това, че има доста хора, които не са в системата. На Запад в зеления документ се изисква документ за преболедуване и този документ е разумно да изиска PCR, тъй като хората са в системата. Докато при нас една дребна част публично е в системата и много по-голяма част са преболедували без да са публично регистрирани ", добави тя.
Професор Христова сподели още, че разновидността, наречена " Делта плюс " е по-лесна за предаване, само че имунизациите пазят против този вид на вируса. Засега в страната не е засечено разпространяването му.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания изясни и какви други вируси върлуват сега.

" Разбира се, че не всичко е SARS-CoV-2. Има ги и нормалните есенно-зимни вируси, причиняващи остри респираторни болести, някои от тях нелеки. Разбира се, не като COVID-19, само че въпреки всичко налагащи най-малко седмица домашно лекуване ", разясни проф. Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР