Заради провеждането на различни празнични прояви по случай Деня на

...
Заради провеждането на различни празнични прояви по случай Деня на
Коментари Харесай

В Търговище променят движението заради празничните шествия на 24 май

Заради провеждането на разнообразни празнични прояви по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност 24 май -  празнични шествия и дефиле на зрелостниците, за възстановяване сигурността на придвижването и ограничение на предпоставките за пораждане на пътни произшествия ще бъдат въведени някои ограничавания за придвижване на пътни транспортни средства по обособени улици в Търговище, оповестиха от  Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

По мотив провеждането на празнично шествие на възпитаници, от 9:00 часа на следващия ден до привършване на проявата  се затваря за придвижване ул. „ Хр. Ботев “ - в сектора от кръстовището с бул. „ Митрополит Андрей “ до кръстовището с ул. „ Стефан Караджа “ и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий “, „ Кл. Охридски “ и „ Стефан Караджа “. До прекосяването на участващите блокове от учебните заведения краткотрайно ще бъде лимитирано придвижването по бул. „ Митрополит Андрей “ - от кръстовището с ул. „ Паисий “ до кръстовището с ул. „ Хан Кубрат “, и сектора от улица „ Христо Ботев “ - от кръстовището с бул. „ М. Андрей “ до кръстовището с ул. „ Цар Симеон “; по ул. „ Капитан Данаджиев “ - от кръстовището с ул. „ Боровец “ до кръстовището с ул. „ Паисий “; по ул. „ Трети март “ -  от кръстовището с пресечката за четвърто главно учебно заведение до кръстовището с бул. „ Митрополит Андрей “; по ул. „ Братя Миладинови “ - от кръстовището с ул. „ Дамян Груев “ до кръстовището с ул. „ Христо Ботев “.

По време на прекосяване на блоковете от учебните заведения чиновници на бранш „ Пътна полиция “ в ОД на МВР-Търговище и на Районното ръководство ще подкрепят  движението на коли и пешеходци на някои от основните кръстовище в града.

Заради провеждането на празнично дефиле на зрелостници от града от 17:00 часа до привършване на проявата се затварят за придвижване: улица „ Хр. Ботев “ – от кръстовището с бул. „ Митрополит Андрей “ до ул. „ Ст. Караджа “, и улица „ П.Р. Славейков “ – от кръстовището с ул. „ Палаузов “ до кръстовището с ул. “Искър “.

В тези сектори ще се позволяват единствено коли, пренасящи зрелостници. Те ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „ Сеид Мустафов “, до ДСК, до хотел „ Мизия “ и до някогашната постройка на ОББ – до привършване на потенциала им. Движението на коли, пренасящи зрелостници, по ул. „ П.Р. Славейков “, ще се реализира еднопосочно -  само откъм хотел „ Идол “ в посока Централна поща.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР