Заради падналите обилни валежи в населени места от Северозападна България

...
Заради падналите обилни валежи в населени места от Северозападна България
Коментари Харесай

Внимавайте по пътищата в Северозападна България! frognews.bg

Заради падналите значителни превалявания в обитаеми места от Северозападна България на доста места са се засилили свлачища, има паднали камъни на други места, а продължителните валежи редувани със слънчево време форсират растежа на тревата, а това води до понижаване на видимостта в доста от секторите, сподели Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики.

 

За да е безвредно напредването на транспортните средства е значимо водачите да се преценяват с променената конюнктура, сподели още Русинова.

 

" На доста места има наноси от пясъчна секта, камъни, тиня, което в известна степен основава проблеми за сцеплението на автомобилната гума. Така че водачите, тръгвайки на път, би трябвало да имат едно на разум, че пътищата към момента не са разчистени от вредите в резултат наводненията ".

 

Тези рискове на пътя, споделя още Диана Русинова не са сигнализирани със знаци, табели или някаква информация за водачите:

 

" Никой не знае тъкмо, тъй че няма по какъв начин да бъдат сигнализирани. По-скоро по линия на настоящия ремонт и поддръжката се чака тяхното навреме премахване "..

И скоростта на придвижване би трябвало да бъде съобразена с изискванията на пътя, с цел да може да се реагира в точния момент и да се спре при нужда.

 

" При оптималната скорост от 90 км/ч  там, където има някакви сектори, за които знаем, че са потърпевши от превалявания, е хубаво да ограничите скоростта до 80-70 км/ч., с цел да си дадете по-голяма опция да спрете ".

 

Информация за хода на възстановителните действия след последните наводнения в Северозападна България ще показа пред депутатите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването му е по искане на партия " Възраждане ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР