Заради очаквана повишена събираемост на ДДС Комисията за бюджет и

...
Заради очаквана повишена събираемост на ДДС Комисията за бюджет и
Коментари Харесай

Бюджет 2022: Отхвърлиха вдигането на заплати, приеха да строим храм в Кипър

Заради предстояща нараснала събираемост на Данък добавена стойност Комисията за бюджет и финанси усили приходната част в актуализацията на бюджета за тази година с още 760 млн. лв.. По този метод приходната част се усилва от 33 352 529,3 хиляди лв. на 33 353 289 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията не одобри предлагането на Пламен Абровски от " ИТН " за повишение с 20 на 100 на възнагражденията на чиновниците в Българската организация по сигурност на храните. Не бе признато и предлагането му за в допълнение финансиране за нарастване на възнагражденията на личния състав от Изпълнителната организация за битка с градушките със сума 1 366,6 хиляди лева От синдикатите показаха, че там работят 1000 души, които се грижат за земеделската продукция и повече от 20 години са с най-ниските заплати. Министърът на финансите Асен Василев попита за какво, откакто 1000 индивида се борят с градушките, се заплаща на външен реализатор за тази активност и подсети, че в бюджета има планувани над 300 млн. лв., които са нарастване на заплатите на хората, които работят в структури, които са оптимизирали активността си.

Членовете на комисията не одобриха и предлагането на Абровски за увеличение на средствата за стимулиране на бранш " Рибарство ", подсектор " Риболов, морска и сладководна аквакултура, преправка и търговия " с 15 млн. лева за сметка на приходите от Данък добавена стойност, както и за повишение с 20 на 100 на възнагражденията на чиновниците в Изпълнителната организация по горите, за което да се заделят 1 900 хиляди лева, като ресурсът, нужен за това нарастване, се предлага да бъде от предстоящите доходи от събираемостта на налога върху добавената стойност.

Комисията одобри предлагането на Десислава Атанасова ГЕРБ-СДС за планиране и създаване на православен християнски храм в Кипър. Вносителите на това предложение оферират да се отделят 100 000 лева В претекстовете към предлагането се показва, че в Кипър има огромна българска диаспора, а преобладаващата част от тях са православни християни, които от години оферират да се построи православен храм, където да могат да изповядват своята религия. Прието бе предлагането на Любомир Каримански Политическа партия " ИТН ", което е в област " Вероизповедание " и визира ремонта и реставрацията на Богословския факултет в София, като за целта се предлага да се плануват - 2 250 000 лв., а за ремонта на източното (Банското) крило на Зографския манастир " Св. Георги Зограф " се оферират - 3 515 000 лв.. Като източник за обезпечаване на нужните средства вносителите на това предложение оферират понижение в размер на 5 705 000 лева на финансовите разноски по централния бюджет.

Комисията одобри и предлагането на Движение за права и свободи за спомагателни средства за Българската православна черква и за за мюсюлманското изповедание от 5,8 млн. лв., като средства са отплата поради високите цени на тока.

Комисията одобри предлагането на ГЕРБ-СДС за увеличение на дотациите за прехрана на образованието на държавните висши учебни заведения по реда на Закона за висшето обучение посредством повишение на тежестта на разпределението въз основа на сложна оценка за качество на образованието и сходството му с потребностите на пазара на труда с 20 000 000 лева

По принцип бе признато от комисията предлагането на Тома Биков от " ГЕРБ-СДС ", с което се цели да се резервира сумата за поддръжка на културните институции на равнището на първото полугодие. Предложението надлежно е: За финансова поддръжка в региона на културата и изкуствата в изискванията на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура като 30 000 хиляди лева се заменя с 31 400 хиляди лева

Прието бе предлагането на Румен Гечев Българска социалистическа партия за нарастване на трудовите хонорари на работещите от Селскостопанска академия за осъществяване на научно-приложната, новаторска и просветителна активност в региона на земеделието и храните с 5,5 милиона лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР