Заради неясните критерии, по които се разпределят допълнителните възнаграждения на

...
Заради неясните критерии, по които се разпределят допълнителните възнаграждения на
Коментари Харесай

Медици готвят протест заради неясното разпределяне на коронабонусите

Заради неразбираемите критерии, по които се разпределят спомагателните хонорари на медицинския личен състав, работил с заболели от ковид, медици от Бургас и Горна Оряховица се заканват да провеждат митинг след края на изключителното състояние. Искането им ще е за оставката на здравния министър Кирил Ананиев, сподели Климентин Милчев от Центъра за незабавна здравна помощ в Бургас пред бТВ в събота.

Напрежение стартира да се появява още след първото погашение на бонусите от 1000 лева за месец март. Тогава сестри и водачи на коли за спешна помощ, имали допир със болестта, се оплакаха, че не са получили от спомагателните средства и че не са ясни критериите, по които управленията на лечебните заведения и центровете вземат решение кой да получи изключително заплащане.

В Спешната помощ в Бургас в допълнение заплащане са получили едвам 37 души. " След разбор на всички повиквания сме определили лист на чиновниците, които дават отговор на избраните критерии и те са получили тези 1000 лева ", обясни шефът на Центъра за незабавна помощ в Бургас доктор Асен Кърджиев.

" Пациенти с Covid-19 би трябвало да има в болничното заведение, с цел да да ги получи личният състав тези средства, по-късно се оказа, че работещият с пациенти с Ковид би трябвало да има най-малко 12 часа работено, това е унизително ", възмущава се ръководителят на синдиката на медицинските сестри Мария Николова пред телевизия " България он еър ".

" Сред изключителното състояние да се разгласят протестни дейности с едно само изискване - оставката на министъра тъй като на нас търпението ни свърши ", сподели Климентин Милчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР