Заради лошото време отмени училищните занятия в шест провинции, където

...
Заради лошото време отмени училищните занятия в шест провинции, където
Коментари Харесай

Египет обяви извънредно положение заради студа

Заради неприятното време анулира учебните занятия в шест провинции, където управляващите оповестиха изключително състояние. Атмосферният фронт провокира проливни дъждове и мощни мъгли в по-голямата част от страната.

Трима души са починали вследствие на произшествия. Мъж е умрял в провинция Кафр ал-Шейх от токов удар, докосвайки мокри проводници. Друг човек е станал жертва на злополука върху хлъзгав път. След дъжда в Александрия двуетажна къща се срути, от руините е изваден един умрял жител.

Междувременно курортът на Червено море Хургада беше ударен от градушка в събота, а зелените тревни площи и палмите бяха покрити със сняг. Градушката с размерите на едро грахово зърно е цялостна изненада за локалните поданици.

Чуждестранните туристи, пристигнали да се погреят на топлото слънце, не бяха подготвени за непредвидения мраз. Провинция Червено море е под въздействието на атмосферен фронт със мощни превалявания.

Друг курортен район на страната - Синайският полуостров, също е заплашен от неприятното време. В планините на Синай се чакат снеговалежи.

Под проливния дъжд посрещнаха Нова година и жителите на египетската столица, които не помнят такова време в първите дни на януари. Лошото време в се чака до края на седмицата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР