Заради липсата на достатъчно изправни локомотиви БДЖ-пътнически превози започна да

...
Заради липсата на достатъчно изправни локомотиви БДЖ-пътнически превози започна да
Коментари Харесай

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

Заради неналичието на задоволително изправни локомотиви " БДЖ-пътнически транспорти " стартира да разрежда разписанието и да анулира влакове. Това потвърдиха публично от транспортната компания, откакто пострадали пасажери алармираха за казуса в БНР. Така да вземем за пример влакът от Карнобат за Бургас в 16,50 ч. е спрян затова. Според пасажерите информация за отменянето на линията е пускана в последния миг. Не е бил обезпечен и различен превоз за пасажерите. Пътническият трен от Бургас за Карнобат в 16:50 ч. не се е движил по софтуерни аргументи на датите 22, 23 и 27 август, както и на 10, 11, 13 септември, прецизираха от БДЖ. Оттам показват, че аргументите за това са свързани с дефицита на локомотиви в придвижване.
При пораждане на спешни поправки сдружението изпитва затрудения за обезпечаването им и по тази причина се постанова анулацията на някои влакове.За това какви ограничения ще бъдат подхванати за отстраняването на казуса, от сдружението показват, че сега се приготвят процедури за поръчки на нов преносим състав, както и в ход са такива за осъществяване на поправки. В локомотивните депа на сдружението също се правят поправки, само че те са с лимитирани благоприятни условия и не могат да поемат цялото закъснение, насъбрано през годините. Така по-малко от месец, откакто БДЖ пусна нова система за електронна резервация, тук-там стана ясно, че дори и да си купят билет, пасажерите може да не стигнат до крайната дестинация.
Закъсненията на композициите на държавния транспортьор към този момент са хронична болест. Още при започване на годината, когато управителният състав на БДЖ бе тотално сменен, новият шеф Никола Василев даде обещание, че ще се работи за оптимално задоволство на клиентите. Девет месеца по-късно закъсненията и неналичието на влакове остават.
Само един на всеки пет локомотива не се нуждае от ремонт и могат да се считат за изцяло изправни. По данни на превозвача за осъществяване на цялото разписание са нужни 127 локомотива. Всеки ден не доближават към 15 машини. За осемте месеца на 2019 година са анулирани 1516 влака, което е 1,17% от общо движещите се пътнически композиции, прецизират от жп превозвача. Миналия месец БДЖ разгласи, че приготвя няколко публични поръчки, съгласно които би трябвало да бъдат купени 5-6 нови локомотива с цена към 2,5 млн. евро единия. Освен това са проучвани и благоприятни условия за покупка на 50 вагона втора ръка от немския транспортьор " Дойче бан ". Цената им варира от 30 до 55 хиляди евро според от това дали са с климатик.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР