Заради данни за нарушения Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена

...
Заради данни за нарушения Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена
Коментари Харесай

Сезираха прокуратурата за обществена поръчка, дадена от Ангелкова

Заради данни за нарушавания Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за социална поръчка, подписана от министъра на туризма Николина Ангелкова.
Става дума за контракт за разработване на рекламни видеоклипове на стойност близо 44 000 лв..

От новоучреденото антикорупционно съдружие настояват, че след четиридневна публикация Ангелкова подписва контракт с единствения неотстранен участник макар сериозните процедурни нарушавания.

Сред нарушаванията е, че обявата е трябвало да бъде обществена най-малко 7 дни. Комисията, която е отстранила по разнообразни аргументи тримата от общо четирима участници, е била назначена със заповед на министъра от 31 юли, което е три дни след приключване на периода за подаване на предложения. Според правния разбор на Фонда, процедурно нарушаване има и в самия контракт за възлагане на поръчката, тъй като липсва изискваното от закона решение на Ангелкова за установяване на спечелилия реализатор след извършената процедура. Сключване на контракт без правно съображение при консумиране на обществени средства съставлява занемареност, се споделя в изпратеното до прокуратурата мнение на Антикорупционния фонд, цитира БНР.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР