Заради бедственото положение след наводненията в Пакистан, властите призоваха за

...
Заради бедственото положение след наводненията в Пакистан, властите призоваха за
Коментари Харесай

Призив за международна помощ: Климатична катастрофа в Пакистан с над 1060 жертви

Заради бедственото състояние след наводненията в Пакистан, управляващите приканиха за интернационална помощ. Първи се отзоваха Турция, папа Франциск също ризова да се помогне на пакистанците. Жертвите на потопите, провокирани от мусонните дъждове, надвишиха 1060 души. Наводненията отнесоха цели села и унищожиха пътища и насаждения.

Пакистан претърпява климатична злополука, една от най-големите за десетилетието, поради опустошителните наводнения.

Броят на починалите при мусонните потопи от юни насам доближи повече от 1060 души. Броят на жертвите обаче може да се окаже по-висок, защото стотици села в северната част са откъснати от придошлите реки.

Само през последното денонощие са починали минимум 28 души, само че управляващите към момента се пробват да доближат до откъснатите села в планинския север.

Сега обаче наводнения са засегнали повече от 33 милиона души или един от всеки седем пакистанци, и са разрушили или съществено развалили близо един милион домове. Унищожени са над 2 милиона акра посеви, разрушени са 3 500 км пътища, отнесени са 160 моста. Потопите са отнесли близо един милион животни.

Властите приканиха за вътрешна и интернационална помощ.

 
Обръщам се към моите пакистански благодетели с апел да се отзоват и да оказват помощ на своите братя, които претърпяват доста сложни времена. Опитваме се да създадем всичко допустимо, само че ресурсите на федералното държавно управление, провинциалните държавни управления и въоръжените сили са лимитирани. Можете да помогнете, като дарите финансово или артикули от първа нужда. Приятелските страни също ще се притекат на помощ на Пакистан в този сложен час.
военачалник Камар Джавед Баджва, шеф на щаба на пакистанската войска

В Пакистан към този момент е в ход огромна филантропична интервенция поради опустошителните наводнения.

Турция изпрати няколко самолета с филантропични помощи в засегнатия от тежки наводнения Пакистан. Създаден е " въздушен мост " за обезпечаване на палатки, храни, хигиенични материали и бебешки храни за пакистанците, наранени от наводненията. 

Папата прикани за интернационално съдействие в помощ на потърпевшия от наводнения Пакистан.

 
Моля се за многочислените жертви, за ранените и тези, които са принудени да изоставен домовете си, и за това интернационалната взаимност да бъде бърза и великодушна. Искам да уверя народа на Пакистан, обиден от наводнения с пагубни размери, че се апелирам за него.
Папа Франциск

Годишните мусони са от значително значение за напояването на посевите и за попълването на езерата и язовирите в целия индийски субконтинент, само че всяка година те предизвикват все по-големи опустошения.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР