Заповедта на Международния съд на ООН относно задължението на Руската

...
Заповедта на Международния съд на ООН относно задължението на Руската
Коментари Харесай

Украинската делегация: Защо е важно решението на Международния съд за геноцида“

Заповедта на Международния съд на Организация на обединените нации по отношение на задължението на Руската федерация да приключи всички военни дейности в Украйна остава в действие.

Това заяви във " Facebook " ръководителят на украинската делегация и сътрудник на Украйна, висшият дипломат на Министерството на външните работи на Украйна Антон Кориневич, представен от УНИАН.

Кориневич означи, че през днешния ден Международният съд е приел решение, което има пълномощия всъщност да прегледа делото по обвинявания в геноцид в сходство с Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид (Украйна против Руската федерация).

" По-конкретно, на стадия на разглеждане на делото всъщност ще бъде изслушан въпросът, че Украйна не е направила геноцид в Донецка и Луганска област, обвиняването, в което Руската федерация употребява като основа за своята интервенция ", сподели Кориневич.

Освен това, както украинският сътрудник обясни на процеса, защото делото минава към стадия на разглеждане всъщност , правосъдната заповед за краткотрайни ограничения от 16 март 2022 година остава в действие.

" Съответно Русия остава длъжна да спре всички военни дейности на територията на Украйна, които стартира на 24 февруари 2022 година Всеки нов ден от съветската война нарушава заповедта на Международния съд ", акцентира Кориневич.
 Международният съд позволи всъщност желае на Украйна против Русия
Международният съд позволи всъщност желае на Украйна против Русия

Съдът е почел отчасти желае на Киев

Припомняме, че  Международният съд в Хага реши да почете желае на Украйна против Русия. Киев упрекна Москва, че се пробва да употребява изказванията за хипотетичен геноцид на рускоезичното население в Донбас като предлог за започване на война, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Съдът на Организация на обединените нации отхвърли отчасти исковете на Русия, която настоя, че искът на Украйна не попада в юрисдикцията на този орган.

В същото време съдът напомни, че съветските управляващи неведнъж са упреквали Киев в геноцид на рускоезичното население на Донбас , когато са обяснявали нуждата от по този начин наречената " специфична военна интервенция " (както Москва назовава войната, която води против Украйна).

Затова сред Украйна и Русия има спор по въпроса дали в Донбас е имало геноцид, се споделя в решението.

Така Съдът на Организация на обединените нации реши отчасти да прегледа исковете на Украйна всъщност.

В същото време съдът отхвърли изказванията на Украйна, че несправедливите обвинявания на Русия в геноцид против Украйна могат сами по себе си да съставляват нарушаване на интернационалната спогодба за попречване на геноцида.

На предварителния стадий на правосъдния развой, който се организира предишния септември, Киев съобщи, че Москва (включително персонално президентът Владимир Путин) е употребила подправени обвинявания в геноцид в Донбас, с цел да оправдае противозаконното навлизане.
 Международния съд ще изслуша Русия по делото за геноцид в Украйна
Международния съд ще изслуша Русия по делото за геноцид в Украйна

Руските управляващи не престават да упрекват Украйна в осъществяване на геноцид

Конвенцията за геноцида от 1948 година дефинира какво съставлява геноцид и показва отговорността на държавите-членки да предотвратяват сходни закононарушения и да санкционират причинителите им.

Русия се опита да потвърди, че от правна позиция съдът на Организация на обединените нации няма пълномощия да преглежда желае на Украйна, който беше подсилен от 32 страни.

" Целта на специфичната интервенция е да се защитят хора, които са били подложени на принуждение и геноцид от киевския режим в продължение на осем години ", - по този начин президентът Владимир Путин оправда началото на войната против Украйна на 24 февруари 2022 година Именно тези думи бяха в основата на този юридически спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР