Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните

...
Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните
Коментари Харесай

Главчев няма да получава заплата като външен министър

Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните работи. Това съобщи той пред " 24 часа ".

Заемайки поста и на външен министър на него му се поставя заплата от 9100 лв. . Той обаче е отказал тя да му бъде изпращана.

Заплатата на служебния министър-председател за премиерския пост пък е в размер на 11 000 лева Тя е равна на заплата и половина на депутат.

При последната промяна на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха главен размер от 7302 лева като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и прочие

Всички заплати във властта се дефинират по отношение на растежа на междинната заплата в бюджетния бранш и се трансформират всяко тримесечие . Според законите министър председателят и ръководителят на Народното събрание получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът - двоен размер на заплащането на депутат.

Припомняме, че седмица откакто служебното държавно управление постави клетва, да размени Стефан Димитров на поста министър на външните работи. Няколко дни по-късно с аргумента, че не жалае да се трансформира в ябълката на раздора.

След това Димитър Главчев излезе с предлагането. Президентът да внимава с какво се захваща. В последна сметка Радев подписа указите за.
 Румен Радев пусна Димитър Главчев и в Министерство на външните работи
Румен Радев пусна Димитър Главчев и в Министерство на външните работи

С един декрет освобождава и Кирил Вътев от Министерство на земеделието и храните и назначава Георги Тахов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР