Започват действия по най-мащабното залесяване в най-новата история на Пловдив,

...
Започват действия по най-мащабното залесяване в най-новата история на Пловдив,
Коментари Харесай

Дават 800 500 лв за старт на най-голямото залесяване в новата история на Пловдив

Започват дейности по най-мащабното залесяване в най-новата история на Пловдив, научи Plovdiv24.bg.  
В бюджета си за тази година Общината възнамерява да задели 800 500 лв. за реализацията на амбициозната програмата за залесяване на естествени крайречни местообитания и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазена зона "Река Марица " и защитеназона "Марица Пловдив " в парк "Отдих и просвета "- запад. 
Общата стоност на плана е в размер на 4 632 250 лв. и обхваща площ от 655 декара общинска благосъстоятелност. Става дума за голяма територия в западната част на парка до Гребната.
Голямата зона ще се разделя на 4 подзони, всяка от които е със свои присъщи особености и проблеми. По първата ще се работи още през тази година. Залесяването ще е с локални типове, ще се отстранява единствено паразитна растителност. 
Голямата цел е да се сътвори пространство с опция за разходки, кътове за отмора, алеи. За да се случи това обаче, целата територия ще бъде заградена с ограда, ще се изградят входно-източни точки с две КПП-та, зоната ще бъде охранявана с камери и физическа защита, в нея няма да има опция да се построяват места за паркиране.
По проект програмата би трябвало да се осъществя за 4 години (до 2022 година).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР