Започва яростен конфликт между министерството на отбраната на Сергей Шойгу

...
Започва яростен конфликт между министерството на отбраната на Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Министерството на Шойгу се мъчи да цензурира руските Z-блогъри, защото отричат „успехите“ му


Започва гневен спор сред министерството на защитата на Сергей Шойгу и съветските ултранационалистически военни телеграм-канали, отбелязва американският Институт за проучване на войната (ISW) в днешната си сводка.

В основата на осведомителния „ другарски огън “ е украинският десант към опустошения Антоновски мост край Херсон.

Министерството на защитата твърди, че десантът е премахнат, а Z-блогърите – че това е неистина. Няколко известни съветски наци-блогъри оповестяват, базирайки се на свои източници от фронта, че макар изказванията на министерството, украинските бойци са заели позиции и под опустошения мост, и във вилните селища към него. За това място на окупирания от Русия ляв бряг на Днепър се водят боеве от най-малко 10 дни.

Z-блогърите разпространиха и просторен текст, съгласно тях писан в генералния щаб на Шойгу, който ги упреква в „ опит да деморализират персоналния състав на съветската войска и отечествената публика в полза на съперника “.

Заради това ултранационалистите упрекват военното управление (без да загатват имена) в отвращение и некадърност да обезпечат армията си с нужното въоръжение и снабдяване. „ За сметка на това се пробват да ни запушат устите “, пишат разярените Z-блогъри.

Някои от тези непокорни военни блогъри директно контактуват с Путин по време на съвещанията му с тях и министерството на защитата на Русия желае да ги цензурира, опасявайки се, че ултранационалистите могат да му опишат за военните провали, считат от ISW.

„ Ако Путин, с цел да резервира поддръжката на радикалните провоенни елементи от обществото, продължи кротката политика към Z-блогърите, той искува да се сблъска с нов проблем: продължаващото публично неодобрение към министерството на защитата може да разреши на други амбициозни съветски военни или политически фигури да опитат нещо сходно на това, което направи Евгений Пригожин с неговата ЧВК „ Вагнер “, считат американските аналитици.

В същото време стана ясно, че в болничното заведение от раните си е умряла украинската писателка Виктория Амелина, която беше тежко ранена от съветската ракета по ресторанта в Краматорск на 27 юни. Така жертвите от удара станаха 13, от които 3 деца. Министерството на защитата на Русия продължава да твърди, че ракетата „ Калибър “ е унищожила „ команден център на украинската войска “, и че в него „ са били убити 2-ма генерали и огромно количество офицери “.

37-годишната писателка Виктория Амелина беше в пицарията Ria Lounge с делегация от Колумбия, а гостите й – политикът Серхио Харамильо, писателят Ектор Абад и журналистката Каталина Гомес – също бяха ранени, само че оцеляха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР