Започва поетапното премахване на пясъчниците за игра, които са на

...
Започва поетапното премахване на пясъчниците за игра, които са на
Коментари Харесай

Премахват пясъчниците от детските площадки

Започва поетапното унищожаване на пясъчниците за игра, които са на детските площадки в Благоевград. Решението е на кмета на града доктор Атанас Камбитов и е взето след постъпили голям брой писмени претенции от родители, които се тормозят от разпространяването на болести по време на игра. Въпреки ограниченията, които община Благоевград подхваща за хигиената в пясъчниците на площадките, те ще бъдат отстранени, с цел да бъде обезпечено здравето на децата.

В момента се отстранява пясъчника в кв. „ Еленово “, в карето сред блокове №107, №108 и №109. Предстои замяна на уреди и в кв. „ Струмско “ на ул. „ Яне Сандански “ №3.

На мястото на пясъчниците ще бъдат сложени други уреди за игра с ударопоглъщащи настилки - вид „ Дама “. Детски площадки без пясъчници като стандарт е въведен в редица европейски страни.

Община Благоевград моли притежателите на домашни любимци да не позволяват животните към и в детските площадки. За нарушавания жителите могат да подадат сигнал на тел. 112 или на тел. 073/88 44 34.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР