Започва ново сътрудничество между САЩ и Виетнам. Те сключват партньорство

...
Започва ново сътрудничество между САЩ и Виетнам. Те сключват партньорство
Коментари Харесай

Виетнам се доказа. Ето на какво ще разчита САЩ

Започва ново съдействие сред Съединени американски щати и Виетнам. Те подписват партньорство в областта на полупроводниците, се споделя в изказване на Белия дом, оповестено по време на визитата на американския президент Джо Байдън във Виетнам, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Съединените щати си дават сметка за капацитета на Виетнам да играе основна роля при построяването на устойчиви снабдителни вериги за полупроводници ", се споделя в изказването.
-->
Белият дом акцентира, че съдействието се основава на концепцията за разширение на потенциала на надеждни сътрудници в случаите, в които този потенциал не може да бъде върнат в Съединени американски щати, както и за по-нататъшното поощряване на промишленото развиване в Съединените щати.

Двустранното съдействие ще бъде формализирано с нов меморандум за съдействие в областта на полупроводниците, работната мощ и развиването на екосистемите. Целта е да бъде уголемен потенциалът на полупроводниковата екосистема във Виетнам, като това ще окаже удобно влияние и на американската промишленост, разяснява Белият дом.

Американският президент Джо Байдън дойде през днешния ден на посещаване във Виетнам.

Той съобщи, че пред Вашингтон и Ханой стои възможността да дефинират какъв ще бъде Индийско-тихоокеанският район през идните десетилетия, съобщи Асошиейтед прес.

Според Байдън връзките сред Виетнам и Съединени американски щати са еволюирали след Виетнамската война, завършила преди към половин век.

Виетнам дефинира връзките си със Съединени американски щати като всеобхватно стратегическо партньорство, което във виетнамската дипломатическа подредба е най-високото равнище на връзки с непозната страна. Байдън, който в границите на визитата си във Виетнам се срещна с виетнамски държавни водачи, приветства този ход на Ханой и изрази вяра, че по време на визитата ще бъде реализиран прогрес по въпросите на климата и стопанската система.

" Виждаме една 50-годишна наклонност на напредък в връзките сред страните ни от спор към нормализация, а по-късно и към този нов висок статут ", посочи Байдън при оповестяването на новия статут на връзките сред двете страни, оповестен от американския президент и от генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг в централата на партията.

Джо Байдън, който се разказва като представител на " виетнамското потомство ", макар че не е взел участие във Виетнамската война, назова Виетнам " другар, благонадежден сътрудник и виновен член интернационалната общественост ". Американският водач означи, че ветерани от Виетнамската война, като специфичния представител на Съединени американски щати по климатичните въпроси Джон Кери и починалия сенатор Джон Маккейн, са намерили способи да изградят връзки с Виетнам след войната.

" И двамата видяха, както видяхме аз и мнозина други, какъв брой доста можем да спечелим, като работим дружно за превъзмогване на горчивото минало ", съобщи президентът на Съединени американски щати.

Нгуен Фу Чонг сподели, че страната му ще работи съществено в границите на съглашението за предоставяне на нов статут на връзките сред Съединени американски щати и Виетнам, тъй като " единствено по този начин можем да кажем, че това е триумф ", написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР