Започнете със здраво цъфтящо растение. Орхидеята фаленопсис е най-широко разпространената

...
Започнете със здраво цъфтящо растение. Орхидеята фаленопсис е най-широко разпространената
Коментари Харесай

9 неща, които може да направите за целогодишен цъфтеж на орхидеята

Започнете със крепко цъфтящо растение. Орхидеята фаленопсис е най-широко публикуваната и най-лесната за развъждане. Това е сходно на грижата за африканска теменуга. Когато осигурите подобаващи условия за развъждане, поддръжката е лесна.  

Предизвикателството идва с по-малко от идеалните условия за развъждане на закрито при слаба светлина и изсъхнал въздух. За благополучие, има няколко неща, които можете да извършите, с цел да създадете по-добра среда за вашата орхидея.

Имайте поради, че множеството орхидеи са епифити. В природата те порастват върху други растения и получават вода и хранителни субстанции от техните въздух, вода и растителни останки, които се натрупват в тяхната среда. Ето за какво те се отглеждат в микс от орхидеи, направена от органични материали като торф, елова кора и перлит. Тази или сходна композиция задържа вода, като в същото време обезпечава нужния дренаж.

Осигурявайте на орхидеята си добре напояване един път седмично. Излейте непотребната вода, която се събира в чинийката. Не позволявайте на цветята да стоят във вода и не ги поливайте прекомерно постоянно. Това може да докара до гниене на корените и гибел на вашето растение.

По-нататъшно възстановяване на околната среда е посредством увеличение на влажността към растението. Групирайте ги с други орхидеи и стайни растения. Тъй като едно растение губи влага или „ избледнява “, другите ще се възползват от увеличението на влажността. Освен това ще създадете хубав декор, като в същото време подобрите изискванията на развъждане.

За по -големи растителни сбирки използвайте гумени влажни решетъчни тави. Те икономисват място, като ви разрешават да поставите няколко растения в една тава. Те са идеални за развъждане на маси или леки стойки.

Поставете растението си на ярко място. Орхидеите се оправят най -добре с 12 до 14 часа слънчева светлина. Прозорците с южно или източно ревю нормално са най-хубавите. Или дайте подтик на растенията с изкуствени светлини.

И няма причина да криете вашата орхидея от светлината в мазето.

Торете интензивно растящите растения с тор за орхидеи. Просто следвайте напътствията на етикета за най -добри резултати.

След като растенията спрат да цъфтят, можете да ги поддържате да порастват на закрито. Ако харесвате провокациите, пробвайте да ги накарате да цъфнат още веднъж. На орхидеите фаленопсис просто отрежете цъфтящото стъбълце сред втория или третия възел от дъното. Или дайте на растението отмора и отрежете стъблото на цветята назад към листата. Продължете да се грижите по подобаващ метод и изчакайте да видите дали сте съумели.

Можете също по този начин просто да третирате растение орхидея като дългогодишен букет. По този метод няма виновност, в случай че решите да я хвърлите. Ако въпреки всичко не сте се правили с развъждането, просто потърсете разпален градинар. Винаги има някой, който би се радвал да осинови и да се опита да накара да цъфти нецъфтящото ви растение. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР