Започналото през нощта разкъсване и намаление на облачността над източните

...
Започналото през нощта разкъсване и намаление на облачността над източните
Коментари Харесай

Облачността се разкъсва

Започналото през нощта скъсване и понижение на облачността над източните региони ще продължи и денем ще обхване по-голямата част от страната, съобщи Българска национална телевизия.

По-значителна ще се задържи облачността над Западна България, където тук-там в часовете преди обяд към момента едва ще превалява. Ще духа слаб до сдържан северен вятър.

По Черноморието в утринните часове ще е най-вече слънчево. Около обяд облачността ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 8 до 11 градуса. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините от западната половина от страната ще е най-вече облачно и мъгливо, преди обяд със слаби превалявания от дъжд, над към 800 метра - от сняг. На изток облачността ще намалее тук-там до най-вече слънчево време.

Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт, по здрач ще се ориентира от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР