Започналото през лятото контранастъпление на украинските въоръжени сили не беше

...
Започналото през лятото контранастъпление на украинските въоръжени сили не беше
Коментари Харесай

Бившият командир на американската армия: Нямаше да има руснаци в Украйна, ако бяхме изпратили на ЗСУ 100 ракети ATACMS

Започналото през лятото контранастъпление на украинските въоръжени сили не беше неуспех. Това мнение изрази някогашният пълководец на американската войска в Европа Бен Ходжис в изявление за Radio NV.
Той сподели, че е по-добре да попитаме командващия съветския Черноморски флот за триумфите на Въоръжените сили на Украйна. „ Мисля, че той ще каже, че украинците правят страхотна работа, тъй като неговият Черноморски флот бе заставен да се реалокира от Севастопол в пристанища на изток “, изясни военният.
Ходжис означи, че контранастъплението е доста повече от това, което се случва на бойното поле. „ Украйна организира това, което НАТО назовава многопрофилна интервенция. Това значи, че са включени въздух, земя, море, Космос, киберпространство. Всички тези неща са интегрирани, с цел да се реализира резултат. И, несъмнено, резултатът от контраофанзивата би трябвало да бъде, съгласно мен, освобождението на Крим “, сподели американският боен.
Въпреки това той се съгласи, че наземната част от контранастъплението, към която са съсредоточени множеството хора, в действителност се е забавила. Той акцентира, че Украйна се нуждае от повече оръжия с по-голям обхват, които могат да поразят цели като Севастопол, авиобазата в Саки, огромния логистичен център в Джанкой и като цяло да създадат Крим несъответствуващ за съветските окупационни войски.
„ Представете си, в случай че Украйна имаше най-малко 50 или 100 ракети вид ATACMS с радиус 300 км. Или немски TAURUS. Представете си какво ще стане. Всички съветски щабове и логистични центрове – освен в Крим, само че и в цялата Запорожка област и от другата страна на Днепър, щяха да изчезнат “, сподели Ходжис.
Той означи, че няма смисъл да се търсят отговорни за някои от минусите на контранастъплението. " В човешката природа е, че когато нещата не вървят съвършено, започваме да търсим пояснения или извинения. Особено когато сме привикнали нещата да вървят сносно за избран интервал от време ", заключи Ходжис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР