Започнаха вторите консултации преди връчването на първия проучвателен мандат в

...
Започнаха вторите консултации преди връчването на първия проучвателен мандат в
Коментари Харесай

ПП-ДБ проявиха неуважение към Радев, Денков се препоти: Понесохме политическа щета, но…

Започнаха вторите съвещания преди връчването на първия изследователски мандат в границите на 49-ото Народно заседание. При президента Румен Радев дойдоха представители на обединението ПП-ДБ.
В кабинета му на „ Дондуков 2 “ със забавяне дойдоха министър председателят в оставка Николай Денков, Кирил Петков, ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов.
„ През последните 9 месеца главно вие носехте отговорност за ръководството на страната, като се споразумяхте с вашите сътрудници. Осигурихте си и твърдата поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията. Сложните връзки с вашите сътрудници остават. Конституционният законодател е планувал тези съвещания точно, с цел да подкрепят разглеждането на връзките ви, и с сътрудниците, и с властта. Смятате ли, че ще има механично гласоподаване на меморандума и съглашението, който предложихте вие и сътрудниците ви от ГЕРБ, или отиваме към нов документ, тъй че да имаме резистентност “, запита Радев.
„ Готови ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ-СДС или при възможен неуспех ще опитате да повторите ръководство с вашия мандат и при какви условия бихте създали едното или другото. Имате ли потребност от в допълнение време за договаряния. От ГЕРБ показаха предпочитание за повече време, вие споделяте ли позицията им “, запита той.
„ Преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че тя ще нанесе политически вреди. Според нас това си струваше, тъй като в този момент след 9 месеца, признати два бюджета, промени в Конституцията във връзка с правосъдната промяна, насърчаване на капиталовите планове, енергийните промени. Понесохме политическа вреда, понесохме я освен тъй като опозицията се държеше като такава, а и тъй като другите политически сили взеха решение, че е по-лесно да употребяват популистки метод за сметка на държавното управление. Според резултатите обаче всичко си струваше “, счита Денков.
„ По отношение на комплицираните връзки с ГЕРБ – да комплицирани са, никой не е очаквал, че ще бъдат леки. Намираме за верен актът, че има поставени два документа за масата на договарянията. Дали ще продължим и по какъв начин зависи от това по какъв начин ще наподобява съглашението за ръководство. Има прогрес по договарянията. Не сме договорили всичко “, призна Денков.
Според него усилието би трябвало да продължи и през идващия интервал.
„ Важно беше тези договаряния да стартират с полемика за промените, които още не са приключени, задвижване на тези регулатори и контролни органи, които не работят. Първата част от договарянията бе точно изчистването на това. Предстои разискване и на вероятен личен състав на Министерски съвет “, огласи той, представен от Блиц.
По думите му въпреки всичко има прогрес.
„ Дали би трябвало повече време, ние считаме, че е във вашите пълномощия да решите по какъв начин ще действате. Не е наша работа да се месим в тази процедура и вашите решения, които вие постоянно аргументирате. България е добре да има устойчиво държавно управление въпреки всичко, което да продължи с промените и да продължи по европейския път, който ни събра дружно, тъй като това ще бъде от изгода на хората “, приключи Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР