Започнаха проверки по Черноморието за цените на плажните принадлежности. В

...
Започнаха проверки по Черноморието за цените на плажните принадлежности. В
Коментари Харесай

Инспекции по морето: Проверяват цените на плажните принадлежности

Започнаха инспекции по Черноморието за цените на плажните такъми. В интервала 1 юни – 2 юли специалисти от Министерство на туризма са ревизирали 125 охраняеми морски плажове и 6 неохраняеми. Инспекцията ще продължи през целия летен сезон морските плажове.

Установено е, че има морски плажове, които са понижили цените на плажните такъми по отношение на оптималните, избрани в съответния контракт за наем или концесия, за да облекчат българските и задграничните туристи.

Снимка: Министерство на туризма

На 4 морски плажа е открито, че не се дават въобще чадъри и шезлонги и надлежно предлагането за понижение е неприложимо.

На седем морски плажа, отдадени на концесия, чадърите и шезлонгите ще бъдат безвъзмездни през този сезон:
„ Ривиера “;„ Буните 2 “;„ Обзор Мотела “;Бургас – север;Бургас – централен;Приморско – централен;Къмпинг „ Нестинарка “.
На 50 морски плажа, предоставени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с Данък добавена стойност. Концесионерите на 48 морски плажа са понижили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече %.

Снимка: Министерство на туризма

На 4 морски плажа, отдадени чартърен, чадърите и шезлонгите ще са безвъзмездни за летен сезон 2021 година, а точно:
Шкорпиловци – юг;„ Ахелой “;„ Атанасовска коса ", ч. 1 “;Царево Централен.
На 23 морски плажа, от деклариралите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с Данък добавена стойност. На 22 морски плажа наемателите са декларирали понижаване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече %.

Към сегашния миг са направени 19 съглашения с наематели и 48 съглашения с концесионери или общо 67 съглашения.

На някои от морските плажове се оферират зони с безвъзмездни плажни такъми, само че те не влизат в статистиката. От общо 132 морски плажа:
Безплатните са общо са 11 бр.;С цени от 1 до 5 лева с Данък добавена стойност са 73 бр.;Без понижение към сегашния миг са 55 бр.;Морските плажове без чадъри и шезлонги са 4 броя: „ Рибарски “, „ Батовски “, „ Созопол – запад част 2 “ и „ Минерален басейн – юг “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР