Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро

...
Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро
Коментари Харесай

Започна разширението на третата линия на метрото

Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„ Владимир Вазов” в регион „ Подуяне “ . Изпълнението на този стадий - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър, включва трасето ж.к. „ Хаджи Димитър” – ж.к. „ Левски “, включва три метростанции и е с дължина три км.

Първата копка беше направена на строителната площадка сред улиците „ Станислав Доспевски” и „ Поручик Георги Кюмюрджиев” наоколо до храм „ Св. Ап. Йоан Богослов”, Столичната община и „ Метрополитен” в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова, Стоян Братоев, шеф на "Мегрополитен ", ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера, Альоша Даков, Стефан Марков.

Водосвет отслужи Белоградчишкият свещеник Поликарп.

Най-големият ангажимент, който поех като станах кмет на София, беше да направя по този начин, че строителството на метрото да не спре , сподели кметът Фандъкова на откриването. Тя уточни, че не е било елементарно обезпечаването на финансирането като първичните средства са от бюджета на Столичната община . Кметът сподели, че чака Планът за възобновяване и развиване по-скоро да бъде утвърден, с цел да бъде подсигурено финансирането . Четиридесет млн. лв. са подсигурени и от държавния бюджет за разширението.

Общо 55 км с 50 станции след три години ще съставлява метрото в София , сподели Фандъкова и пожела триумф на строителите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР