Митническите служители задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни

...
Митническите служители задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни
Коментари Харесай

Задържаха над 6500 контрабандни кутии с цигари на Капитан Андреево

Митническите чиновници задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни цигари при четири инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево . Акцизните артикули са открити при взаимни дейности по противопоставяне на контрабандата на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

При един от случаите на 13.05.2024 година, към 03:00 часа, товарен автомобил с българска регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната. Шофьорът - турски жител , показва постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция , в това число с рентгенова инсталация, при която са установени необикновени плътности в транспортирания товар. При последвалата физическа инспекция са открити 6 кашона с 76 400 къса (3820 кутии) цигари от разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари и съществуването на два особено построени тайника са открити на 10.05.2024 при инспекция на лек автомобил с румънска регистрация . Водачът - румънски жител и неговата спътница, които пътували от Турция за Румъния, декларирали пред митническите чиновници, че нямат нищо за обявление.

В хода на контролните дейности митническия чиновник отстранява мокета в багажното поделение и открива съществуването на особено построен тайник, който е бил празен. Следва инспекция на автомобила с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности на тавана, в който е открит различен тайник с укрити в него 24 940 къса (1247 кутии) цигари.

При други два случая, на 11 и 12 май 2024 година, са открити общо 29 800 къса (1490 кутии) цигари в две транспортни средства. Една част от цигарите - 530 кутии, са били скрити в аварийна гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция през България за Франция . Другите 18 400 къса (920 кутии) цигари са открити в лек автомобил на четири разнообразни места - във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в аварийна гума и в задната ризница. Автомобилът с българска регистрация е ръководен от български жител, който пътувал от Турция за България.

На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците , за опит да бъдат превозени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. За откритите особено построени тайници, на водача на автомобила също са формирани актове за административно нарушаване.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР