Започна рехабилитацията на още 30 км от третокласния път Дъбова

...
Започна рехабилитацията на още 30 км от третокласния път Дъбова
Коментари Харесай

Започна ремонта на пътя Дъбова махала – Монтана за 15 млн. лв.


Започна рехабилитацията на още 30 км от третокласния път Дъбова махала – Монтана. Инвестицията е над 15 млн. лева, а финансирането е от оперативна стратегия " Региони в напредък ", оповестиха от организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Третокласният път е съществена връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом.

Участъкът е различен маршрут на първокласния път Видин – Монтана, който е част от кулоар №4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).

Третокласният път е в извънредно положение и локалните хора не инцидентно го назовават пътят през пъкъла. Пътят беше напълно разрушен при построяването на обхода на Монтана, приключен в края на 2015 година От тогава ръководещите обещаваха всяка година, че на пролет ще бъде ремонтиран.

Сега ремонтът би трябвало да завърши в границите на 15 месеца, което значи, че през 2019 година пътят би трябвало най-сетне да е в положително положение.

Проектът планува замяна на асфалтовата настилка на общо 30 км, разграничени на четири сектора. Ще бъдат ремонтирани и 5 мостови уреди и 4 кръстовища, сподели Николина Чапанова, шеф на дирекция в АПИ.

Отсечките ще бъдат с нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и знаци.

През 2014 година от третокласния път са били ремонтирани 4.4 км с европейски средства, а през 2016 година със средства от републиканския бюджет са били актуализирани още 10.5 км, сподели Чапанова.

Изпълнител на обекта е записаното по Закона за отговорностите и договорите сдружение " Каро-Пътстрой " с участници " Каро Трейдинг " ООД и " Пътстрой 92 ". Стойността на контракта с тях е за над 14.7 млн. лева с Данък добавена стойност.

Строителният контрол се реализира " Рутекс " ООД, като договорът с тях е за 429 720 лева с Данък добавена стойност.

Проектант и реализатор на авторския контрол е " Трансконсулт-22 " ООД, а договорът им е за 11 800 лева с Данък добавена стойност.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР